incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Rotundifolia standplaats

Prunus laurocerasus Rotundifolia standplaats

https://www.gardline.nl/57-grootbladige-laurier-prunus-rotundifolia-kopen

De Prunus laurocerasus Rotundifolia is in tegenstelling tot sommige soortgenoten matig winterhard; de tuinplant kan temperaturen van circa -10 tot -15 °C weerstaan. Gevolg is dat de plant na strenge winters vorstschade kan oplopen. Een forse terugsnoei is dan aan te raden, waarna deze Prunus weer helemaal uitloopt.

De Laurier Rotundifolia is niet veeleisend qua standplaats; hij houdt van een normale, voedzame grond die rijk is aan humus. Voeg dus eventueel meststof als tuinturf of compost toe aan de grond. De Rotundifolia Prunus houdt niet van natte voeten. Zorg daarom voor een goede gedraineerde, waterdoorlatende bodem en maak de grond nooit te nat.

De struik kan zowel in de volle zon als in halfschaduw of gehele schaduw groeien; als groene opvulling onder bomen functioneert hij goed.

De Grootbladerige Laurier Rotundifolia is niet alleen zeer geschikt als solitair of in groepsbeplanting, de struik kan door zijn volle en snelle groei ook ideaal gebruikt worden als Prunushaag. Deze Laurier is een heuse klassieker onder de haagplanten door zijn krachtige, robuuste groei en grote bladeren.

Deze Laurier is zowel geschikt voor grote als kleine tuinen. De Laurier Rotundifolia is een hele sterke Laurier die onder bijna alle omstandigheden extreem goed groeit, uiteindelijk kan de stuik wel zo’n 4 tot 5 meter hoog worden.

Wanneer de Rotundifolia Prunus in een kleinere tuin staat, zorg er dan wel voor dat hij regelmatig gesnoeid wordt. De struik groeit namelijk erg snel. Gelukkig is deze tuinplant extreem snoeiverdraagzaam en kan altijd teruggesnoeid worden tot een compact model.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5