incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Rotundifolia snoeien

Prunus laurocerasus Rotundifolia snoeien

Laurier Rotundifolia kopen

De Prunus laurocerasus Rotundifolia is een hele sterke en ontzettend snelgroeiende Laurierkers, die bovendien zeer snoeiverdraagzaam is. Door de Laurier regelmatig te snoeien, wordt de structuur van de Laurierhaag dichter en voller. Door te snoeien, worden namelijk nieuwe scheuten gevormd, wat betekent dat de plant zich vertakt. Ook draagt dit bij aan een sterkere en meer vitale Prunusplant. Daarom adviseren wij om de Rotundifolia regelmatig te snoeien, het liefst 2 keer per jaar.

Aangezien deze soort Laurier matig winterhard is, kan hij na een hele strenge winter vorstschade hebben opgelopen. Snoei de struik dan eind maart terug tot op het oude hout. Ook wanneer u een oudere of overwoekerde Laurier heeft, raden wij aan deze in maart radicaal terug te snoeien. Met terugsnoeien tot op het oude hout wordt bedoeld dat het mogelijk is om de Prunus tot zelfs 50 à 60 centimeter boven de grond terug te snoeien. De Laurier zal vervolgens weer compleet uitlopen.

Wij adviseren de Laurier Rotundifolia 2 keer per jaar flink te snoeien. De Laurier kent 2 groeiperiodes en het beste kunt u de struik na deze groeiperiodes snoeien. De eerste keer snoeit u de Prunus in het voorjaar, in ieder geval voor de langste dag van het jaar. In september snoeit u de tuinplant voor de tweede keer.

Als u vlak voor de bloeiperiode van de struik snoeit, dan loopt u zeer waarschijnlijk de bloei van de Laurierkers mis.

Gebruik altijd goed gereedschap wanneer u gaat snoeien. Het beste snoeit u de Laurier met een heggenschaar of een elektrische schaar. Zorg ervoor dat de schaar altijd schoon en scherp is, om ziektes en snoeiwonden te voorkomen. Dikkere takken van de Laurierkers Rotundifolia kunt u met een takkenschaar of een snoeizaag snoeien.

Met name wanneer u de Laurier Rotundifolia als haag gebruikt, snoei hem dan af en toe fors terug, zodat de haag zich meer vertakt met de nieuwe scheuten.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5