incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Rotundifolia herkomst

Prunus laurocerasus Rotundifolia herkomst

Laurier Rotundifolia kopen

Vanwege zijn kernmerkende grote, glanzende bladeren is de Laurier Rotundifolia ook bekend onder de naam Grootbladerige Laurier Rotundifolia of als Laurierkers Rotundifolia. De Latijnse naam voor deze robuuste Laurier is Prunus laurocerasus Rotundifolia.

 

De oorsprong van de Laurier ligt in het Midden Oosten, in het gebied rondom de Tigris en de Eufraat. Tijdens hun veroveringsreizen namen de Grieken de stuik mee terug. De bladeren van de Laurier werden het symbool van eerbetoon, roem en overwinning, maar ook van eeuwige vriendschap en eeuwig geluk. Daarom worden de bladeren van de Prunus al jaren gebruikt voor lauwerkransen. Inmiddels bestaan er veel verschillende varianten van de Laurier.

 

De herkomst van de Prunus laurocerasus is het Middellandse Zeegebied, in landen als Turkije en Griekenland. Tegenwoordig wordt de tuinplant ook ontzettend veel gebruikt in Europese tuinen.

 

De Laurier speelde ook een rol in de geneeskunde. De plant helpt namelijk tegen bepaalde kwalen van maag, baarmoeder en gewrichten en als geneesmiddel van tandpijn, bronchitis, infecties in luchtwegen en keelpijn. Het blad van de Prunus werd veel gebruikt voor aromatherapie.

 

Bovendien werden de bladeren veel gebruikt om knaagdieren als muizen te verjagen. In het blad van de Laurier zit namelijk blauwzuur, een middel dat tegenwoordig veel gebruikt wordt in pesticiden tegen insecten en knaagdieren en in ontsmettingsmiddelen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5