incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Rotundifolia bemesten

Prunus laurocerasus Rotundifolia bemesten

Laurier Rotundifolia kopen

De Prunus laurocerasus Rotundifolia is in principe niet veeleisend wat betreft zijn standplaats. De Laurier kan in iedere normale, voedzame grond groeien, maar het beste gedijt de Prunus in humusrijke grond. Om de bodem te verbeteren, kunt u compost toevoegen.

Ondanks zijn grote standplaatstolerantie is het belangrijk de struik af en toe te bemesten. Wij raden een organische meststof aan. Deze heeft namelijk een langdurig werkende samenstelling en is daardoor beter voor de Prunus dan bijvoorbeeld een kunstmeststof. Het beste bemest u de struik in het voorjaar, vlak voordat de plant gaat uitlopen. Hierdoor worden de nieuwe uitlopers sterker en voller van kleur. Daarnaast is een goed bemeste struik sterker, vitaler en minder vatbaar voor ziektes.

Eventueel kunt u de haag bijmesten in de nazomer.

Als u de Laurier gaat bijmesten, strooi dan mestkorrels om de plant heen en hark deze in de grond. Haagplanten bemest u aan beide zijden van de haag. Zorg ervoor dat er na het bemesten geen korrels op bladeren blijven liggen; schud de korrels van de onderste bladeren af, om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

Geef de struiken voldoende water na het bemesten.

Een Laurier Rotundifolia houdt niet van langdurig natte voeten; zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is. Het is echter wel van belang dat de struik voldoende water krijgt, met name tijdens droge perioden raden wij aan de struik extra water te geven. Doe dit ’s avonds, om verbranding van bladeren te voorkomen en verdamping van het water te beperken.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5