incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Otto Luyken bemesten

Prunus laurocerasus Otto Luyken bemesten

Prunus laurocerasus Otto Luyken kopen

Prunus laurocerasus Otto Luyken bemesten

De Laurier Otto Luyken is in onderhoud een hele makkelijke plant, die niet veeleisend is wat betreft zijn standplaats. Hij is winterhard, groenblijvend, niet veel eisend en ideaal voor groeps- of  vak beplanting. Een Laurier is ook heel gemakkelijk in onderhoud. Om een snelle en optimale groei te garanderen en de struik gezond te houden kun je de Laurierhaag bemesten.

Tuinplanten halen energie uit de grond en worden sterker en beter resistent tegen ziekten wanneer deze voedzaam is. Wij adviseren daarom om de Laurier Otto Luyken jaarlijks, bij voorkeur in het voorjaar, te bemesten. Nieuwe uitlopers worden sterker en bovendien voller van kleur. Gebruik een organische meststof, omdat deze een langdurig werkende samenstelling heeft en u daardoor maar één keer per jaar hoeft te mesten.

Hoe bemest je de laurier Otto Luyken?

Lees goed de instructies voor het bemesten van de Laurier Otto Luyken. Dat is over het algemeen geen lastige klus. We geven u hieronder een algemeen stappenplan:

  • Strooi de mestkorrels rondom de stam van de Laurierhaag
  • Werk de korrels licht in de bodem
  • Geef de Laurier handmatig water zodat de mestkorrels oplossen. Ook bij regenval.

Met name tijdens droge, warme periodes is het belangrijk om de Laurierkers Otto Luyken voldoende water te geven. Houd hierbij in de gaten dat alleen water aan de plant wordt gegeven op momenten wanneer de zon overdag niet meer schijnt. Hiermee wordt verbranding van het loof voorkomen. Daarom raden wij aan om tuinplanten in de zomer enkel ’s ochtends vroeg of ’s avonds water te geven. De bodem van de Laurier Otto Luyken mag echter niet te nat worden; de tuinplant houdt niet van langdurig natte voeten.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5