incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Novita herkomst

Prunus laurocerasus Novita herkomst

Laurier Novita kopen

De Prunus Novita, ook bekend als Laurierkers Novita of tegenwoordig als Laurier Novita, wordt in het Latijn Prunus laurocerasus Novita genoemd. Deze tuinplant stamt af van de Prunus laurocerasus Rotundifolia, maar is sterker en beter bestand tegen ziekten. Daarnaast heeft de Prunus Novita een donkerdere kleur blad dan de Rotundifolia Prunussoort.

De Prunusplant komt oorspronkelijk uit het Midden Oosten, uit het gebied rondom de rivieren de Eufraat en de Tigris.

Grieken die in dit gebied op veroveringsreis waren, namen de Prunus mee terug naar Griekenland. De bladeren werden vervolgens het symbool van overwinning, roem en eerbetoon. Vandaar dat de bladeren van deze prachtige struik al jaren gebruikt worden als lauwerkrans. Uitingen van dit symbool zien we tegenwoordig nog steeds, bijvoorbeeld bij de Olympische Spelen in Athene in 2004. Daarnaast staat de Prunus symbool voor vriendschap en eeuwig geluk.

De Prunussoort laurocerasus komt officieel uit het Middellandse Zeegebied, uit landen als Griekenland en Turkije.

Het blad van de Laurier werd vroeger ook veel gebruikt in de geneeskunde. De struik zou helpen tegen kwalen van onder andere maag en gewrichten en tegen bronchitis, tandpijn, keelpijn en infecties in de luchtwegen. Naast geneeskunde werd het blad van de Prunus veel gebruikt voor aromatherapie.

Eveneens werden de bladeren vroeger veel gebruikt voor het verjagen van ongedierte als muizen en andere knaagdieren. De bladeren van de Laurier bevatten namelijk blauwzuur, wat tegenwoordig veel gebruikt wordt in ontsmettingsmiddelen en pesticiden tegen onder meer knaagdieren en insecten.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5