incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Herbergii standplaats

Prunus laurocerasus Herbergii standplaats

Laurier Herbergii kopen

De Laurierkers Herbergii heeft prachtige smalle, lange bladeren die het hele jaar door groen zijn. Daarom is de plant zeer geliefd als haagplant. De Herbergii Prunus is met name als middelgrote Laurierhaag geliefd, omdat de Lauriersoort minder hard groeit dan soortgenoten. In bijvoorbeeld West-Europese landen wordt deze plant veel gebruikt als haagplant in grote en kleine tuinen.

Ook wordt de tuinplant veel gebruikt in perken; door de mooie, donkergroene kleur van het blad staat de plant ook prachtig als achtergrond in een mooie border vol met andere planten. Deze Laurier heeft een hele dichte structuur en groeit piramidaal, waardoor hij tevens prachtig als solitair staat.

Doordat de bladeren van de Laurier Herbergii prachtig smal en donkergroen zijn, worden ze ook veel gebruikt in de bloembinderij.

 

Omdat de Laurier oorspronkelijk komt uit het gebied rondom de Tigris en de Eufraat met haar warme zomerdagen en frisse winters, is deze struik ontzettend sterk tegen onder meer variërende temperaturen. De Prunus laurocerasus Herbergii is zeer vorstbestendig en is een wintergroene struik. Dat betekent dat de Laurier jaarrond bladhoudend is en het hele jaar een groene kleur geeft.

 

Als het gaat om de hoeveelheid zon op de standplaats is deze Laurier niet veeleisend; de tuinplant groeit zowel in de zon als in halfschaduw of schaduw.

De Laurier Herbergii stelt geen hoge eisen aan de grondsoort; de struik gedijt uitstekend op neutrale grond. De Herbergii kan echter niet tegen langdurige natte perioden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5