incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Herbergii snoeien

Prunus laurocerasus Herbergii snoeien

Laurier Herbergii kopen

De Prunus laurocerasus Herbergii is een zeer snoeiverdraagzame wintergroene struik. In vergelijking met andere Laurierplanten groeit de Laurier Herbergii minder hard, wat hem zeer geschikt maakt voor middelhoge hagen.

Snoeien bevordert de groei van nieuwe scheuten; nadat de Prunus Herbergii gesnoeid is, zoekt de groei zich een nieuwe weg; waardoor nieuwe scheuten worden gevormd. Dit bevordert de vertakking van de plant. Door de Laurierkers te snoeien, wordt de Laurierhaag dichter en biedt deze een zeer goede beschutting in de tuin. Daarom raden wij aan de Herbergii Prunus regelmatig te snoeien, bij voorkeur 2 keer per jaar.

Mocht de struik vorstschade hebben opgelopen of te fors zijn gegroeid, snoei dan in maart terug tot op het oude hout. De Laurier zal binnen enkele weken alweer nieuwe knoppen krijgen.

Snoei de Prunus ook na de 2 groeiperiodes van de plant. Als u vlak voor de eerste bloeiperiode snoeit, dan zult u deze bloei mislopen. De eerste keer snoeit u in juni, nadat de plant in mei en juni heeft gebloeid. Snoei de tweede keer in september, zodra de bloei van augustus is afgelopen.

De Laurier Herbergii verdraagt snoeien goed. Het is daarom niet erg om de Laurier eens in de paar jaar flink terug te snoeien. Hierdoor wordt de tuinplant uiteindelijk sterker en voller.

Gebruik voor het snoeien een scherpe, goed schoongemaakte (elektrische) heggenschaar of een handformaat snoeischaar voor de dikkere takken. Hierdoor voorkomt u snoeiwonden en ziekten.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5