incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Genolia snoeien

Prunus laurocerasus Genolia snoeien

Prunus laurocerasus Genolia kopen

Prunus laurocerasus Genolia snoeien

De Laurier Genolia groeit snel, zo’n 40 tot 60 cm. per jaar. Snoeien van dit type laurierstruiken is dus wel nodig, liefst in de lente en in de herfst. Doordat de plant in de breedte nauwelijks groeit, is het snoeiwerk zo gedaan. Rond mei verschijnen er witte bloemen en in augustus besjes. Let op dat de bladeren en besjes giftig zijn.

De Prunus laurocerasus Genolia groeit dus snel maar is ook snoei verdraagzaam. Beide zijn bijzonder goede eigenschappen voor een typische haagplant. Het terugsnoeien van de Genolia bevordert de groei van nieuwe scheuten. Snoeien remt de groei aan het einde van een tak, waardoor de struik nieuwe uitlopers creëert. Dit zorgt ervoor dat de struik beter vertakt, met als gevolg dat de tuinplant dichter wordt. De Laurier Genolia verdraagt snoeien zeer goed; zelfs wanneer je te enthousiast heeft gesnoeid, zal de struik weer helemaal uitlopen met frisse, groene scheuten.

Zoals net al aangegeven, adviseren wij om de Laurier Genolia 2 keer per jaar te snoeien.

De eerste keer snoei je de Laurierkers Genolia in het voorjaar, in ieder geval voor de langste dag van het jaar. Snoei de struik eventueel flink terug. Het is raadzaam om in juni te snoeien. Wanneer je de Prunus in de maand april of mei snoeit, vlak voor de bloeitijd van mei tot juni, dan loop je de prachtige bloei van de struik mis.

De tweede keer snoei je in september. Snoei dan de nieuwste uitlopers uit de struik.

Zorg ervoor dat je alleen de takken van de struik knipt en niet midden in het blad; de afgeknipte bladeren kunnen bruine randen krijgen. De Laurier Genolia kan vorstschade oplopen. Als dit het geval is, snoei de getroffen takken dan in het voorjaar terug tot aan het oude hout.

Als de Laurier Genolia als haagplant wordt ingezet en de haag heeft de gewenste hoogte bereikt, snoei dan bij iedere snoeibeurt ook de bovenkant van de struik flink terug. De haag zal zo zijn strakke vormen behouden en bovendien beter vertakken, waardoor je een vollere en dichtere Prunushaag krijgt.

Gebruik voor het snoeien van jouw tuinplanten altijd goed gereedschap, om ziekten en snoeiwonden te voorkomen. Wij raden aan om jouw Laurier met een snoeischaar of elektrische schaar te knippen. Dikkere takken in de plant kun je met een snoeizaag of takkenschaar verwijderen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5