incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Genolia bloei

Prunus laurocerasus Genolia bloei

Prunus laurocerasus Genolia bloei

Prunus lauroceracus Genolia bloei

De Prunus laurocerasus Genolia is een mooie sierstruik die zeer geschikt is voor het creëren van mooie smalle hagen. De groei is smal opgaand en de planten zijn goed winterhard. Met de Prunus laurocerasus Genolia bezit je een struik waarmee je een compacte haag kan maken. Deze haag is dan zichtdichten geeft privacy. De Laurier Genolia kan een hoogte bereiken van ongeveer 350 cm. Ondanks de grote hoogte die deze haag kan krijgen blijft hij redelijk smal met een maximale breedte van ongeveer 80 cm.

De Prunus laurocerasus Genolia heeft donkergroene bladeren en blijft ook in de winter groen. De bladeren zijn langwerpig en zijn 15 tot 18 cm lang. De Prunus laurocerasus Genolia bloeit in de maanden mei/ juni en krijgt roomwitte bloemen. Na de bloeiperiode komen er donkerpaarse, eivormige vruchten aan de plant. De Prunus laurocerasus Genolia staat het liefst in een normale, waterdoorlatende bodem. Hij kan in de zon of halfschaduw staan en is goed bestand tegen kou en sneeuw.

Tuintip:

Wanneer kun je het beste de laurier Genolia snoeien?

De beste tijd hiervoor is het voorjaar (maart/ april) en nog een tweede keer in het najaar (augustus/ september). Twee keer per jaar snoeien is nodig om een strakke haag te krijgen. Gebruik altijd een vlijmscherpe snoeischaar en knip vlak boven een blad of een jonge scheut. Probeer zowel aan de bovenkant van de haag als aan de zijkanten een strakke lijn aan te houden en knip alle takken die uitsteken af.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5