incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Genolia bemesten

Prunus laurocerasus Genolia bemesten

Prunus Laurocerasus Genolia

Prunus laurocerasus Genolia bemesten

De Laurier Genolia is in onderhoud een hele makkelijke plant, die niet veeleisend is wat betreft zijn standplaats. Hij is winterhard, groenblijvend, niet veel eisend en ideaal voor hoge en lage hagen. De Laurierkers wordt in veel tuinen als heg of losse struik gebruikt. Een Laurier is ook heel gemakkelijk in onderhoud. Om een snelle en optimale groei te garanderen en de struik gezond te houden kun je de Laurierhaag bemesten.

Tuinplanten halen energie uit de grond en worden sterker en beter resistent tegen ziekten wanneer deze voedzaam is. Wij adviseren daarom om de Laurier Genolia jaarlijks, 1e bemesting: maart-april.

En 2e bemesting: juni-juli bij voorkeur in het voorjaar, te bemesten. Nieuwe uitlopers worden sterker en bovendien voller van kleur. Gebruik een organische meststof, omdat deze een langdurig werkende samenstelling heeft en u daardoor maar één keer per jaar hoeft te mesten.

Het bijmesten van tuinplanten is erg simpel. Strooi mestkorrels om de struik en hark de korrels de grond in. Wanneer u een Laurierhaag heeft, bemest dan beide kanten van de heg. Nadat u mestkorrels heeft gestrooid, zorg er dan voor dat er geen mestkorrels op het blad blijft liggen en schud de korrels van de onderste bladeren van de plant af. Bladeren kunnen door de mestkorrels verbranden. Geef na het bemesten altijd voldoende water aan de tuinplanten.

Met name tijdens droge, warme periodes is het belangrijk om de Laurierkers Genolia voldoende water te geven. Houd hierbij in de gaten dat alleen water aan de plant wordt gegeven op momenten wanneer de zon overdag niet meer schijnt. Hiermee wordt verbranding van het loof voorkomen. Daarom raden wij aan om tuinplanten in de zomer enkel ’s ochtends vroeg of ’s avonds water te geven. De bodem van de Laurier Genolia mag echter niet te nat worden; de tuinplant houdt niet van langdurig natte voeten.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5