incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Etna bemesten

Prunus laurocerasus Etna bemesten

Prunus laurocerasus Etna kopen

Prunus laurocerasus Etna bemesten

De Laurier Etna is in onderhoud een hele makkelijke plant, die niet veeleisend is wat betreft zijn standplaats. Hij is winterhard, groenblijvend, niet veel eisend en ideaal voor een mooie haag. Een Laurier is ook heel gemakkelijk in onderhoud. Om een snelle en optimale groei te garanderen en de struik gezond te houden kun je de Laurierhaag bemesten.

Om een laurier zich optimaal te laten ontwikkelen is het bemesten van de plant zeker belangrijk. Naast dat de plant minder gevoelig voor ziekten en plagen wordt, zal het blad op deze manier ook minder snel geelachtig verkleuren.

De Laurier Etna bemesten doet u bij voorkeur twee keer per jaar:

  • 1e bemesting: (maart-april)
  • 2e bemesting:  (juni-juli

Na de nazomer mag je de Laurier Etna niet meer bemesten. Nieuwe scheuten zullen dan de winter niet overleven. Dat komt omdat nieuwe scheuten die door bemesting gestimuleerd worden in de winter niet zullen overleven. Het heeft daarom geen zin om de plant laat in het jaar extra voeding te geven.

Waarmee Laurier bemesten?

Er zijn verschillende soorten en merken bemesting waarmee u de laurier kunt voorzien van extra voeding. Biologische meststof voor de langere termijn is het meeste geschikt. Dit kunnen goed gerijpte compost of hoornkrullen zijn. Een mengsel van beide is het beste beide zorgen ze ervoor dat de Laurierkers voorzien wordt van mineralen en stikstof

Hoe Laurier bemesten?

Lees goed de instructies voor het bemesten van de laurier Etna. Dat is over het algemeen geen lastige klus. We geven u hieronder een algemeen stappenplan:

  • Strooi de mestkorrels rondom de stam van de laurierhaag
  • Werk de korels licht in de bodem
  • Geef de laurier handmatig water zodat de mestkorrels oplossen. Ook bij regenval.

Aanplanten en bemesten van nieuwe Laurier

Ook wanneer u nieuwe Laurier Etna aanplant is het belangrijk om te zorgen voor de juiste bodemconditie. Daarvoor kunt u het beste aanplantgrond gebruiken. Meng deze lichtjes door de bodem van de plantgaten heen. Plant de Laurier goed aan en vul de gaten op met de overgebleven aarde.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5