incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Caucasica snoeien

Prunus laurocerasus Caucasica snoeien

Laurier Caucasica Kopen

Regelmatig de Laurier Caucasica haagplant snoeien

De Laurier Caucasica (Prunus laurocerasus Caucasica) is zeer snoeiverdraagzaam. De Laurier groeit van nature smal en erg hard. Wij raden aan de haagplant regelmatig te snoeien, om de juiste vorm te behouden en een betere vertakking van de haagplant te bevorderen. Wanneer u de haagplant regelmatig snoeit, zal hij meer vertakt en voller worden. De vertakking van de Laurier haagplant wordt flink verbeterd door een goede snoeibeurt.

Hoe dat kan? Als een tak aan het einde wordt gesnoeid, dan stopt daar het groeien van deze tak. De Laurier Caucasica wil echter doorgroeien, zodat nieuwe scheuten ontstaan. Deze nieuwe scheuten zijn een vertakking binnen de haagplant, waardoor de Laurier dichter van structuur wordt. Een beter vertakte haagplant en een strakke, dichte Laurierhaag van de Laurier Caucasica zijn het resultaat.

Wanneer moet ik de Laurier haagplant snoeien?

Als u net uw Laurier haagplant heeft geplant, is het raadzaam de langste toppen ongeveer een derde van de lengte terug te snoeien, ongeveer 5 tot 6 centimeter. Dat zorgt voor een betere vertakking, waardoor de haagplant sneller dicht groeit.

Vervolgens is het raadzaam 2 keer per jaar de Laurier haagplant te snoeien.

De eerste keer snoeit u de haagplant in maart. Wanneer de haagplant last heeft gehad van vorstschade, raden wij aan de beschadigde takken tot bijna aan de stam terug te snoeien. Om de vorm van de Laurier Caucasica beheersbaar te houden, is het sowieso verstandig om eens in de paar jaar de haagplant in het voorjaar flink terug te snoeien. Snoeit u de Laurier te laat in het voorjaar dan kunt u de eerste bloei missen.

In augustus snoeit u de nieuwe scheuten voor de tweede keer terug. Wij raden af om later in het jaar de Laurier te snoeien, omdat de haagplant snel groeit, met name nadat hij gesnoeid is. Nieuwe scheuten van de haagplant zullen in de winter bevriezen. Als u in augustus de haagplant snoeit, heeft de Laurier Caucasica nog tijd om zich op de winter voor te bereiden.

Tuintip

Om verbranding van de bladeren te voorkomen, raden wij het af tijdens zonnige dagen te de Laurier te snoeien. Snoei de Laurier in dit geval ’s avonds.

Het snoeien van de Laurierhaag

Van de haagplant Laurier Caucasica kan een zeer mooie, dichte Laurierhaag gemaakt worden. Snoeien van de Laurierhaag is daarbij belangrijk. Het is raadzaam de bovenkant circa 10 centimeter smaller dan de onderkant van de Laurierhaag te snoeien. Alle bladeren van de haagplant vangen dan goed zonlicht en de Laurier haagplant groeit mooi gelijkmatig.

Wees niet bang dat u de Laurier Caucasica te enthousiast heeft gesnoeid; de sterke haagplant herstelt zich snel na een flinke snoeibeurt. Met name als u een kleinere tuin heeft, raden wij aan goed te snoeien om te voorkomen dat de Laurier te fors groeit.

Tuintip

Voordat u uw Laurier Caucasica gaat snoeien, is het verstandig de bodem te bemesten om de nieuwe uitloop binnen de haagplant te bevorderen.

Met een snoeischaar snoeit u de takken van de haagplant Laurier Caucasica vlak boven een blad of een jonge scheut. Gebruik een scherpe schaar om snoeiwonden en ziekten te voorkomen. De bladeren van deze haagplant worden met een snoeischaar zo min mogelijk beschadigd, zodat de Laurierhaag er mooi uit blijft zien. Van eventuele beschadigingen door de snoei in het voorjaar zult u al snel niet veel meer zien, omdat de nieuwe bladeren de haagplant gaan bedekken.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5