incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Caucasica herkomst

Prunus laurocerasus Caucasica herkomst

Laurier Caucasica kopen

De herkomst van de Laurier haagplant

De Laurier Caucasica, ook Laurierkers Caucasica genoemd, kent de botanische naam Prunus laurocerasus Caucasica. De haagplant dankt zijn naam aan de afkomst uit het gebied de Kaukasus. De herkomst van deze Laurier haagplant ligt vooral in dit gebied, en verder strekkend rondom de Kaspische Zee en richting het Middellandse Zeegebied.

De geschiedenis van de Laurier

Officieel komt de haagplant Laurier uit het Midden Oosten, uit het gebied rondom de rivieren de Tigris en de Eufraat. Grieken namen tijdens hun veroveringsreizen de haagplanten mee terug naar Griekenland. De bladeren van de haagplant werden in de tijd van de Klassieke Oudheid veel gebruikt als symbool van eeuwig leven, eeuwige vriendschap, roem, overwinning en eerbetoon. Vandaar dat de bladeren van de Laurier haagplant al jarenlang in lauwerkransen worden verwerkt. Tegenwoordig bestaan er veel diverse Laurier soorten.

Naast de symboliek voor onder andere overwinning speelde de Laurier een belangrijke rol in de geneeskunde. De haagplant werd veel gebruikt als medicijn zowel bij aromatherapie als voor infecties in onder andere luchtwegen, tandpijn, keelpijn en bronchitis.

Bovendien is het blad van de Laurier haagplant zeer geschikt om muizen en andere knaagdieren te verjagen, aangezien de bladeren blauwzuur bevatten. Blauwzuur wordt veel gebruikt in ontsmettingsmiddelen en ook in pesticiden tegen zowel insecten als knaagdieren.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5