incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Caucasica haag

Prunus laurocerasus Caucasica haag

Laurier Caucasica kopen

Laurier Caucasica, een populaire haagplant

De Laurier Caucasica (Prunus laurocerasus Caucasica) is een populaire haagplant, vergelijkbaar met de bekende coniferenhagen van de Thuja en Taxus coniferen.

De Laurier haagplant is zeer sterk en wintergroen. Dat betekent dat de haagplant het hele jaar door zijn prachtige, dicht begroeide bladstructuur behoudt en geschikt is als ideale beschutting in de tuin. Een Laurierhaag van de Laurier Caucasica biedt niet alleen uitstekende privacy in uw tuin, maar vormt ook een mooie, donkergroene achterwand voor andere bloeiende planten als bijvoorbeeld Hortensia’s. De rijke bloei die de haagplant in mei en juni frisse, witte bloemen biedt, zorgt zelf ook voor een vrolijke diversiteit in uw Laurierhaag.

Het blad van de haagplant is aan de bovenkant donkergroen en aan de onderzijde helder lichtgroen. De nieuwe scheuten van de Laurier Caucasica haagplant zijn eveneens fris heldergroen van kleur.

De Laurier Caucasica is geen veeleisende haagplant; zowel in de zon als in de halfschaduw en volle schaduw groeit hij goed. Als het om de grondsoort gaat, groeit hij goed in normale, voedzame grond, maar de haagplant geeft de voorkeur aan een humusrijke bodem.

Tuintip

Om de standplaats voor de haagplant optimaal te houden, is het raadzaam jaarlijks potgrond of compost aan de bodem toe te voegen. De Laurier Caucasica groeit dan beter.

Door zijn smalle groei is de Laurier Caucasica geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Daarnaast groeit de Laurier haagplant erg hard en is hij zeer goed snoeiverdraagzaam; na een rigoureuze snoei loopt de haagplant zo weer uit. Dat de Laurier Caucasica tot circa -15 °C winterhard is, draagt bij aan zijn populariteit als haagplant.

Hoe moet ik de Laurierhaag onderhouden?

Het is vrij eenvoudig om de Laurierhaag te onderhouden.

Doordat de haagplant Laurier Caucasica erg hard groeit, maar ook extreem snoeiverdraagzaam is, raden wij aan 2 keer per jaar de haagplant te snoeien. Snoei de Laurierhaag op tijd, bij voorkeur in maart en in augustus. Als de Laurier haagplant te laat in het voorjaar wordt gesnoeid, mist u de bloei van de prachtig witte, opgaande trossen.

In het voorjaar de Laurier bemesten met een organische meststof, bijvoorbeeld compost of potgrond, is nagenoeg voldoende voor het hele jaar. Bemest de haagplant vlak voor de groei, zodat de kleur intensiever en de groei beter wordt. Bovendien is het raadzaam in droge perioden de Laurierhaag water te geven.

Tuintip

Om te voorkomen dat de bladeren van de haagplant verbranden, adviseren wij de Laurier Caucasica ’s avonds water te geven, als de zon niet meer (volop) schijnt.

Het aantal Laurier haagplanten per strekkende meter is afhankelijk van de grootte van de gewenste Laurierhaag. Hoe groter de Laurier Caucasica, hoe minder haagplanten per meter ingeplant moeten worden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5