incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Photinia fraseri Red Robin standplaats

Photinia fraseri Red Robin standplaats

Photinia Red Robin kopen

De Red Robin Photinia houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw. De Photinia kan echter niet goed tegen harde wind of extreme kou; zorg dus voor een windbeschutte standplaats. Anders kan de struik tijdens hele strenge winters bevriezen.

De Glansmispel is geen veeleisende struik en groeit goed in de meeste normale grondsoorten. Het beste gedijt de struik in een humusrijke grond.

De Photinia Red Robin is een hele sierlijke struik door zowel de knalrode als diepgroene bladeren. Daarom wordt de Glansmispel vaak als solitair geplant. Echter zien we de struik steeds meer als haagplant, aangezien hij voor een levendige, volle en kleurrijke beschutting zorgt.

Daarnaast kan de Photinia prachtig als groepsbeplanting worden gepoot.

Tevens zijn er Glansmispels die bijvoorbeeld op stam of als leiboom groeien, waarbij het loof dan respectievelijk in een bolvorm of aan een leischerm wordt gesnoeid. De Photinia is namelijk een heel snoeiverdraagzame struik en reageert goed op een flinke snoeibeurt.

De Glansmispel is een hele volle struik met een redelijk compacte vorm, die eenvoudig te snoeien is. Deze eigenschap maakt de Photinia geschikt voor zowel grote als kleine tuinen.

Een Photinia Red Robin kan zo’n 70 tot circa 250 à 300 centimeter groot worden. Mits de struik niet wordt teruggesnoeid, kan de Glansmispel wel 2 meter breed worden. Per jaar groeit de tuinplant ongeveer 50 centimeter.

Met zijn knalrode en donkergroene bladwerk en brede groei is de Photinia fraseri Red Robin een hele opvallende en kleurrijke opvulling in iedere tuin.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5