incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Photinia fraseri Red Robin snoeien

Photinia fraseri Red Robin snoeien

Photinia Red Robin kopen

Een snoeibeurt wordt goed opgevangen door de Photinia Red Robin en zorgt ervoor dat de struik voller en gezonder wordt. Door te snoeien stopt de groei van de geknipte tak en creëert de tuinplant nieuwe scheuten. Regelmatige snoei bevordert deze ontwikkeling, waardoor de Photinia beter en meer vertakt.

Wij raden u aan de Photinia in het vroege voorjaar te snoeien, het liefst aan het eind van de maand maart. Als de Glansmispel vorstschade heeft opgelopen, kunt de plant tot op het oude hout terugsnoeien. De Photinia verdraagt een terugsnoei tot 20 à 30 centimeter boven de grond goed en zal vervolgens weer helemaal uitlopen.

Als u een mooie dichte Glansmispel wilt, dan raden wij u aan de struik 2 keer per jaar snoeien. Met name wanneer u een Photiniahaag van Red Robin heeft, is 2 keer snoeien zeer bevorderlijk voor de dichtheid van de haag. Snoei de Red Robin Photinia na de eerste snoeibeurt in maart voor de tweede keer in de zomer, het liefst in augustus. Snoei dan alleen de uiteinden van de Glansmispel. In de herfst groeien er dan weer mooie, felrode scheuten aan de struik.

Wij raden af om tijdens zonnig weer te snoeien, omdat het loof van de Photinia dan kan verbranden. Ook snoeit u de Red Robin niet wanneer het vriest; de struik kan dan invriezen.

Voordat u gaat snoeien is het raadzaam de Photinia te bemesten. Hierdoor worden nieuwe uitlopers sterker en krijgt de struik een vollere kleur.

Gebruik voor het snoeien van de Photinia fraseri Red Robin altijd scherp en schoon gereedschap, om mooie snijranden te krijgen en snoeiwonden en andere ziektes te voorkomen. U kunt de Glansmispel snoeien met een (elektrische) heggenschaar en dikkere takken eventueel verwijderen met een snoeischaar of takkenschaar.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5