incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Photinia fraseri Red Robin planten

Photinia fraseri Red Robin planten

Photinia Red Robin kopen

Als u een Photinia Red Robin, welke regelrecht van het land komt, bestelt, kunt u deze van midden september tot ongeveer eind april inplanten. In pot gekweekte Glansmispels kunnen in principe het hele jaar door ingeplant worden. Inplanten tijdens extreme vorst of hitte of tijdens langdurige droogte raden wij ten zeerste af.

Wij adviseren u de struik een dag na ontvangst in te poten, zodat de wortels van de plant niet te lang zonder voeding staan. Als u niet in staat bent de Red Robin een dag na levering te planten, zet de Photinia dan op een windbeschutte plek, zodat de kluit niet uitdroogt. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten van de Glansmispel.

Als er een net om de kluit van uw Photinia Red Robin zit, laat dit er dan omheen zitten en plant hem met net in de grond. Het net zal in de aarde verrotten. Wanneer uw Photinia in pot gekweekt is, schuif deze pot dan voorzichtig van de kluit af om de wortels niet te breken.

Schep met een schop op de gewenste standplaats een gat, bij voorkeur in de zon of halfschaduw en op een windluwe plek. Zorg ervoor dat de kuil minstens 5 centimeter groter is dan de kluit van de Photinia Red Robin. Meng tuinturf of compost door de grond, zodat er voldoende humus in de bodem zit. Goed mengen voorkomt dat de kluit blootgesteld wordt aan een overmatige hoeveelheid bemesting, waardoor deze kan verbranden.

Wanneer u een Photiniahaag van de Red Robin wilt planten, dan adviseren wij u een lange sleuf te graven. Span vervolgens touw langs de sleuf, zodat de struiken in een rechte rij geplant kunnen worden. Verdeel de Glansmispel over de sleuf en plant ze vervolgens in het gat.

Schep de aarde dicht tot circa 5 centimeter boven de kluit en stamp het zachtjes aan. Geef de Photinia vervolgens voldoende water.

Verwijder onkruid dat om de Red Robin groeit; dit kan de groei van de struiken belemmeren. Zorg ervoor dat de tuinplanten met name in het eerste jaar en tijdens droge periodes voldoende water krijgen.

Om het inplanten van de Photiniaplant vlot en efficiënt uit te voeren, is goed gereedschap aan te raden. Een scherpe schop, een hark, een waterslang en tuinhandschoenen zijn goede middelen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5