incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Photinia fraseri Red Robin blad

Photinia fraseri Red Robin blad

Photinia Red Robin kopen

De Photinia fraseri Red Robin is absoluut geen veeleisende struik wat betreft zijn standplaats en grondsoort. De Glansmispel kan in iedere normale, voedzame grond groeien. De struik groeit echter beter in een bodem die rijk is aan humus.

Tuinplanten halen hun energie uit de bodem en meststof zorgt ervoor dat de bodem stukken voedzamer is. Om de bodem van de Red Robin te verbeteren, kunt u compost of tuinturf aan de grond toevoegen.

Het is raadzaam de struik 1 keer per jaar te bemesten met een organische meststof. Zoals geschreven, denk hierbij aan compost, tuinturf of koemestkorrels. Voordeel van een organische meststof is dat deze een lange werking heeft, waardoor een jaarlijkse eenmalige bemesting voldoende is. Bemest de tuinplanten in het voorjaar, zodat nieuwe uitlopers van meer groei-energie worden voorzien.

Bovendien is een goed bemeste Photinia sterker en minder vatbaar voor ziekten.

Het bemesten van de Glansmispel is heel eenvoudig; u strooit de bemesting om de struik. Wanneer u een haag van Photinia heeft, strooi de voedingstof aan beide kanten van de haag. Hark vervolgens de bemesting in de grond. Let erop dat er na het bemesten geen meststof op de bladeren zit, om te voorkomen dat het blad verbrandt. Schud daarom bijvoorbeeld de koemestkorrels van het blad af.

Geef de Glansmispel na het bemesten altijd voldoende water. De meststof trekt hierdoor beter in de bodem.

Met name tijdens warmere, droge perioden is het belangrijk dat de Photinia voldoende vocht krijgt. Geef de struik dan extra water, maar doe dit pas ’s avonds. Zo voorkomt u verbranding van bladeren en verdamping van water door de zon.

De Photinia Red Robin kan echter niet tegen teveel water, wees hierop dus alert.

De Photinia Red Robin dankt zijn bijnaam Glansmispel aan het feit dat de bladeren ontzettend glanzend zijn. Deze prachtige eigenschap is ontstaan in zijn oorspronkelijke omgeving het Himalaya-gebergte. Fel zonlicht wordt hier gereflecteerd door de sneeuw. De glanzende bladeren weerkaatsen dit felle licht, anders kunnen ze verbranden.

Ook de prachtige vuurrode kleur van het blad is te herleiden aan zijn oorspronkelijke groeigebied. Om te voorkomen dat de nieuwe, jonge scheuten verbranden door het felle zonlicht, bevatten deze bladeren de stof Anthocyraan, dat UV-straling goed absorbeert, maar ook voor de vuurrode kleur zorgt.

De Photinia fraseri Red Robin is een waar genot voor alle tuinliefhebbers. Met zijn levendige kleuren maakt deze plant het toverachtige plaatje voor de tuin compleet. In het voorjaar groeit de sierlijke Red Robin vol met vuurrode, jonge scheuten. Deze opvallende bladeren verkleuren later in de zomer naar de warme, donkergroene kleur. In het najaar veranderen de bladeren van de Glansmispel van donkergroen naar oranjerood.

De takken van de Photinia zijn donkergrijs en soms zelfs bijna zwart, waardoor zijn kleurrijke en vrolijke bladertooi nog beter opvalt. In Europa wordt deze zeer bijzondere struik steeds populairder door de afwisseling in kleur en compacte en dichte groei.

De Photinia Red Robin is een sierlijke, verbluffende schoonheid met zijn kleurrijke, warme bladeren.

De struik Photinia Red Robin is matig winterhard. Mocht de Photinia vorstschade hebben opgelopen, dan is hij goed tot op het oude hout terug te snoeien. Hierna zal de Glansmispel weer uitlopen. De plant is niet sterk bladhoudend; na enige vorst in de winter valt een deel van de bladeren van de struik.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5