incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ligustrum vulgare Atrovirens bloei

Ligustrum vulgare Atrovirens bloei

Ligustrum Atrovirens kopen

De Ligustrum vulgare Atrovirens is een langbloeiende plant die bloeit in mei, juni en juli met witte bloemen in pluimen. De bloemen verspreiden een heerlijke geur en trekken bijen naar de tuin.

Na de bloei komen er glimmende zwarte bessen aan de heester in augustus en september. Vogels zijn er dol op, maar voor de mens zijn ze giftig bij inname. Let op met kinderen in de tuin!

Het blad is smal en langwerpig maar afgerond en heeft een (donker)groene kleur.

De liguster is zeer geschikt als haagplant. Afhankelijk van de soort kan een liguster tussen de anderhalve en vier meter hoog worden. Omdat hij semi-wintergroen is, is hij het hele jaar door vrijwel blikdicht. In de zomer geeft de Liguster veel privacy door zijn compacte en dichte groei. In de winter, bij strenge vorst, is hij misschien iets minder dicht.

De liguster is een erg makkelijke, sterke en winterharde plant. Vrijwel elke standplaats is goed, vermijd alleen plekken die altijd in de schaduw liggen of erg nat zijn. Wel is het voor de bloei een voordeel als uw ligusterhaag zoveel mogelijk zonlicht vangt. Dat is iets om rekening mee te houden als u een bloeiende ligusterhaag wilt. De Ligustrum is geschikt om solitair te planten of een ligusterhaag mee te creëren. De meeste liguster soorten groeien erg snel, waardoor je na aanplanten al binnen een paar jaar een flinke haag hebt staan. Afhankelijk van de soort en natuurlijk jouw wensen, kan die haag erg laag of juist hoog worden.

 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5