incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Kies een privacy haag

Kies een privacy haag

De privacy haag

Een muur, een schutting of een haag; allemaal afscheidingen die ervoor zorgen dat je rustig kunt genieten van je eigen tuin. Er zijn heel veel verschillende scheidingen die je privacy, rust en plezier bieden, maar wat is voor jou de juiste?

Graag lichten wij de voordelen van een natuurlijke afscheiding, zoals een privacyhaag toe. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Lees dan snel verder.

Jouw eisen aan een afscheiding

Als je op zoek bent naar een natuurlijke afscheiding voor je tuin, dan zijn je eisen simpel: het blad van de haag mag in de wintermaanden niet vallen. Daarnaast is de groeisnelheid en de hoogte van de haag van belang; een haag moet natuurlijk hoger zijn dan jezelf.

Je leest alles over snelgroeiende hagen in ons blog. Bij ons kun je ook kiezen voor hagen die al op een grote hoogte zijn, zodat je direct na het planten van de haagplanten je buren niet meer ziet langslopen. De grote planten zijn ideaal voor als je nu direct op zoek bent naar een passende, dichte en groene oplossing.

De hoogtes van onze planten beginnen bij 60 cm en lopen op tot 225 cm. De grootte is gemeten vanaf bovenkant kluit of pot, dus zonder de kluit of pot zelf.

Laurierhaag als privacyhaag | Gardline

Verschillende privacy hagen

De laurier als privacyhaag

Een van de populairste hagen voor het creëren van privacy is de Laurier haag. Deze plant groeit over het algemeen vrij snel en compact. Naast het mooie uiterlijk van deze haag, is ze ideaal om te gebruiken in een omgeving met kinderen. De haag prikt niet, want de bladeren zijn vaak groot, rond en zacht. Daarnaast is deze haag gemakkelijk te snoeien. De sterke eigenschappen van de Laurier op een rijtje:

  • Groenblijvend; ook in de winter blijft de haagplant groen en dicht
  • Redelijk winterhard; koude temperaturen kunnen goed worden weerstaan
  • Een snelgroeiende haagplant; met zijn 20 tot 50 cm jaarlijkse groei vormt de Laurierhaag snel een dichte privacyhaag
  • Absoluut goed te snoeien; ook na een te forse snoeibeurt, groeit de Laurierplant opnieuw tot een dichte haag

Onder andere de volgende Laurierplanten vormen uitstekende privacyhagen: Laurier Caucasica, Laurier GenoliaLaurier Herbergii en Laurier Novita.

Levensboom voor jouw privacy

Een andere goede optie voor een privacy haag is de Levensboom. Deze hagen worden in tuinen over de hele wereld gebruikt en zijn dan ook een populaire toepassing. De haag heeft een zachte uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud. Waarom de Thuja een goede haagplant is?

  • Groenblijvend; de naalden van de Thujahaag zijn jaarrond groen
  • Extreem winterhard; temperaturen tot ver onder 0 ˚C weerstaat de plant goed
  • Redelijk snelgroeiend; jaarlijks groeit de gemiddelde Thujaplant tussen de 25 en 30 cm
  • Goed te snoeien; het snoeien van de Thujahaag is makkelijk en hoeft slechts 2 keer per jaar. Belangrijk is dat je niet tot het oude hout snoeit; de conifeer herstelt niet hiervan

Gardline levert de Thujahagen in verschillende opties: onder andere de soorten Thuja BrabantThuja Smaragd of Thuja Yellow Ribbon.

Thuja- of Klimophaag als groene erfafscheiding | Gardline

Een smalle zichtdichte haag

Tot slot kun je kiezen voor een Hedera haag. Deze haag is winterhard en wintergroen en te planten in de zon, schaduw en halfschaduw. Het beste kun je de Hedera planten tegen een houten of metalen wand, zodat de plant uit zichzelf omhoog kan klimmen. Ze gebruikt de wand als ondersteuning; dit is belangrijk voor een goede groei van de Klimop haag. Enkele eigenschappen waarom wij fan de Klimop zijn:

  • Groenblijvend; de Hedera haag behoudt haar bladeren het hele jaar; jaarrond is de haag groen en dicht
  • Winterhard: de Klimop verdraagt vorst goed, ze wordt alleen gevoeliger als ze lange tijd in extreme droge of natte grond heeft gestaan
  • Extreem snelgroeiend; deze haagplant groeit 30 tot 60 cm per jaar. Binnen no-time is je privacyhaag op hoogte en kun je van je eigen tuin en gezin genieten
  • Zeer goed te snoeien: omdat de Klimop een echte groeier is, herstelt ze vlot na het snoeien. Een snoeibeurt bevordert de vertakking van het loof

Wil je een privacy haag kopen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin of wil je aanvullend advies? Twijfel niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5