incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Heckenpracht standplaats

Ilex meserveae Heckenpracht standplaats

Hulst Heckenpracht kopen

De Hulst Heckenpracht is, zoals de naam al aangeeft, een prachtige haagplant. Deze Hulst is tot -15 à -20 °C zeer vorstbestendig en tevens wintergroen. Dat betekent dat een Hulsthaag van de Heckenpracht het hele jaar privacy aan uw tuin biedt.

De prachtige, donkergroene bladeren maken deze struik daarentegen ook tot een heuse eyecatcher wanneer hij als solitaire plant geplant is. Zijn compacte groei en goede snoeimogelijkheden zorgen ervoor dat de tuinplant vaak als vormgeknipt element in een tuin wordt ingezet. Over het algemeen groeit de Hulst erg goed naast andere tuinplanten.

De Ilex Heckenpracht is geen snelle groeier: per jaar groeit deze Hulst 15 tot 30 centimeter. Binnen 10 jaar kan deze Hulststruik zijn maximale hoogte van ongeveer 3 meter bereiken. Doordat de Ilex meserveae erg compact en relatief langzaam groeit, is hij geschikt voor zowel kleine als grote tuinen.

De Ilex Heckenpracht is een mannelijke Hulst en daarom groeien er geen kenmerkende rode bessen aan de struik. Echter, de volle, donkergroene kleur en prachtige glanzende bladeren maken deze struik decoratief en zorgen ervoor dat uw tuin gedurende het hele jaar een warme, groene kleur heeft.

Omdat de Ilex meserveae van nature in ons land voorkomt, kan hij erg goed tegen de hete zomers en koude winters van ons klimaat. Bovendien is de Heckenpracht Hulst zeer geschikt om in de stad te groeien; de struik is goed bestand tegen onder andere uitlaatgassen.

De Hulst Heckenpracht is niet veeleisend wat betreft zijn standplaats. Hij groeit zowel in de volle zon als in halfschaduw.

Bovendien groeit deze Ilex meserveae in iedere normale, voedzame grond. De plant geeft de voorkeur aan een humusrijke bodem. Daarom raden wij aan af en toe bemesting als bijvoorbeeld compost of koemestkorrels aan de grond toe te voegen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5