incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Heckenpracht planten

Ilex meserveae Heckenpracht planten

https://www.gardline.nl/35-hulst-ilex-heckenpracht-kopen

Wij adviseren u de Ilex meserveae Heckenpracht zo spoedig mogelijk na levering in te planten, om te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Als u hier niet toe in staat bent, zet de Hulst dan op een windbeschutte plek, maar wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten.

De Hulst Heckenpracht planten die met kluit in het land gekweekt zijn, kunnen van midden september tot eind april geplant worden. De in pot gekweekte Ilex kan in principe het hele jaar door worden geplant. Let er echter op dat u de plant niet tijdens ernstige vorst, langdurige regenval of extreme hitte inplant.

Als er een net om de kluit van deze Hulst zit, laat dit er dan omheen zitten wanneer u de struik gaat planten. De wortel groeit er namelijk doorheen en het net verrot in de bodem. Wanneer uw Heckenpracht Hulst in pot gekweekt is, schuif dan voor het planten voorzichtig de pot van de kluit af. Zo voorkomt u dat de kluit of de wortels breken.

Kies vervolgens een geschikte plek voor de Heckenpracht, het liefst in de zon of halfschaduw.

Met een schop graaft u een gat in de grond. Zorg ervoor dat het gat zo’n 5 centimeter groter is dan de kluit. Om de grond voedzamer te maken, raden wij aan potgrond of een organische meststof in het gat te scheppen en vervolgens goed te mengen. Door te mengen voorkomt u eventuele verbranding van de wortels door langdurige aanraking met een overmatige hoeveelheid voedingstof. Door bemesting zal de Hulst vitaler en sterker worden. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg blijft.

Als u een haag van Hulst Heckenpracht wilt planten, dan is het raadzaam een langere sleuf te graven en hier een touw langs te spannen. Zo kunt u deze Amerikaanse Hulst in een hele strakke, rechte lijn planten. Verdeel de struiken vervolgens over de sleuf.

Poot de Hulst Heckenpracht in de grond en schep het gat of de sleuf dicht. Schep aarde tot ongeveer 5 centimeter boven de kluit.

Besproei de tuinplanten vervolgens met voldoende water. Met name de eerste maanden en tijdens droge, hete dagen is het belangrijk dat de struik voldoende water krijgt.

Verwijder onkruid dat om de Heckenpracht Hulst groeit, want dit kan de groei van de plant belemmeren.

Tijdens het inplanten van tuinplanten is het gebruik van goed gereedschap aan te bevelen. Zorg dat u een schop, een hark en een waterslang kunt gebruiken. In verband met het stekelige blad raden wij eveneens werkhandschoenen aan.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5