incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Heckenpracht bemesten

Ilex meserveae Heckenpracht bemesten

Hulst Heckenpracht kopen

De Ilex Heckenpracht is absoluut niet veeleisend wat betreft zijn standplaats; deze Ilex meserveae groeit in iedere normale, vochtige bodem goed. De struik groeit echter nog beter wanneer de bodem rijk is aan humus. U kunt daarom soms een organische meststof aan de bodem toevoegen.

Planten halen hun groei-energie uit de bodem en wanneer deze voedzaam is, groeien planten beter. Ze groeien (relatief) sneller, krijgen een intensere kleur en zijn beter resistent tegen ziektes.

Jaarlijks een eenmalige bemesting aan de Hulst is in principe voldoende. Wij adviseren een organische meststof, aangezien deze een langdurige werking heeft. Uw Hulst Heckenpracht heeft dan voldoende voeding voor de eerste aankomende periode. Goede organische meststoffen voor deze haagplant zijn compost, tuinturf of koemestkorrels.

Het bemesten van de Hulst Heckenpracht is vrij eenvoudig. Strooi de voedingstof om de Hulst en hark het in de bodem. Als u een Hulsthaag van de Heckenpracht heeft, strooi dan de bemesting aan weerszijden van de heg. Schud eventueel de voedingstoffen van de onderste bladeren van de tuinplant af; zo voorkomt u dat het loof van de Hulst verbrandt.

Het is belangrijk dat de Heckenpracht, met name tijdens droge dagen en in zijn eerste maanden, voldoende water krijgt. Geef struiken echter nooit water wanneer de zon volop schijnt, omdat het blad dan kan verbranden. Tijdens warme, zonnige dagen is het beter om de tuinplanten ’s avonds water te geven.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5