incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Heckenfee snoeien

Ilex meserveae Heckenfee snoeien

https://www.gardline.nl/62-hulst-ilex-heckenfee-kopen

De Hulst Hekenfee snoeien bevordert vertakking

De Ilex meserveae Heckenfee (Hulst Heckenfee) verdraagt snoeien zeer goed. Een goede snoeibeurt bevordert de groei van nieuwe uitlopers aan deze haagplant. De groei van deze nieuwe uitlopers wordt gecreëerd doordat de groei van de geknipte tak na de snoei geremd wordt, met als gevolg dat de struik op zoek gaat naar nieuwe groeimogelijkheden; de nieuwe uitlopers. Deze nieuwe uitlopers betekenen dus vertakking van de haagplant. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het snoeien van de Hulst resulteert in een mooie dichte Hulsthaag.

Bovendien wordt de Hulst sterker en is de struik beter resistent tegen ziektes door haar af en toe te snoeien. Tevens geeft de snoei het blad een rijkere kleur.

Wanneer snoei ik mijn Hulsthaag?

Wij adviseren u de Hulsthaag twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer snoeit u in het voorjaar, het liefst de maand april. Nieuwe scheuten die in het voorjaar aan de haagplant groeien worden daardoor sterker. De tweede keer snoeit u in augustus. Deze snoeibeurt is met name om de strakke vorm van de Hulsthaag te behouden.

Wij raden u af om de Hulststruik op zonnige dagen te snoeien. Bladeren en takken kunnen door de felle zon verbranden. 

Zorg er altijd voor dat uw snoeigereedschap schoon en scherp is. Zo kunt u voorkomen dat uw haagplanten last krijgen van snoeiwonden of ziektes. Het beste snoeit u de Hulst met een gewone of elektrische snoeischaar. Als u dikkere takken van de struik wilt verwijderen, doe dit dan met een takkenschaar.

Ook adviseren wij u dikke tuinhandschoenen te dragen. De Hulst Heckenfee heeft namelijk stekelige bladeren.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5