incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Heckenfee planten

Ilex meserveae Heckenfee planten

Hulst Heckenfee kopen

Wanneer kan ik de Hulst Heckenfee planten?

Wij raden u aan de Ilex meserveae Heckenfee (Hulst Heckenfee) een dag na levering in te planten. Als hier niet toe in staat bent, zet deze haagplanten dan op een windbeschutte plek. Zo voorkomt u dat de wortels van de Hulst uitdrogen. Wacht echter niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten van de haagplant. De struik krijgt dan namelijk te weinig voeding en vocht.

De Hulststruiken, die met kluit in het land gekweekt zijn, kunnen van ongeveer midden september tot eind april/ begin mei geplant worden. In pot gekweekte Hulst Heckenfee kan in principe jaarrond geplant worden. De beste planttijd is de herfstperiode. In deze tijd zijn de weersomstandigheden wat betreft regen gemiddeld genomen beter dan in het voorjaar. Bovendien begint de groei van deze haagplant in het voorjaar opnieuw, waardoor de Hulst Heckenfee zijn energie moet verdelen over zowel het nestelen van de wortel alsook energie moet leveren aan de nieuwe scheuten van de plant. Dit is niet ideaal.

Wij raden u af deze Ilex haagplant tijdens extreme hitte, strenge vorst of langdurige regen in te planten.

De Hulst Heckenfee planten

Als uw Hulststruik in pot geleverd is, schuif dan voor het inplanten de pot voorzichtig van de kluit af en voorkom dat wortels afbreken. Wanneer er een net om de kluit zit, dan kunt u het net er gewoon omheen laten zitten als u de struik in de grond gaat planten. Het net zal in de bodem wegrotten en de wortels groeien gewoon door het net heen.

Zoek een geschikte plek om uw Ilex meserveae Heckenfee te planten. Deze blauwe Hulst staat het liefst in de zon of in halfschaduw.

Graaf met een schop een gat in de grond. Wij adviseren u het gat ongeveer 10 à 20 centimeter groter te maken dan de kluit van de Hulststruik. U kunt de grond eventueel verbeteren door er compost of een organische meststof door te mengen. Bemesting draagt bij aan een vitalere en gezondere haagplant. Zorg er wel voor dat het gat groot genoeg blijft.

Het planten van een Hulsthaag

Wanneer u een haag van Hulst Heckenfee wilt planten, dan raden wij u aan een touw te spannen en hier een lange sleuf langs te graven. Zo zorgt u ervoor dat de Hulstplanten in een strakke, rechte lijn worden geplant. Verdeel de haagplanten vervolgens over de sleuf.

Plant de struiken in de aarde en schep het gat dicht tot 5 centimeter boven de kluit. Druk de bodem met de voeten aan en geef de Hulst Heckenfee vervolgens voldoende water. Als er onkruid om de struiken gaat groeien, verwijder dat meteen. Onkruid belemmert de groei van uw geliefde haagplanten.

Zorg er de eerste maanden voor dat uw Ilex meserveae voldoende water krijgt. Met name wanneer het warm en droog is, is het belangrijk de bodem van de Hulst vochtig te houden. Wij adviseren de struiken ’s avonds water te geven, wanneer de zon niet meer vol op de plant schijnt. Zo voorkomt u verbranding van de bladeren.

Tijdens het planten van de haagplant Hulst Heckenfee is het verstandig goed gereedschap te gebruiken. Denk hierbij aan een schop, een hark en een tuinwaterslang, en in verband met het stekelige blad, ook aan werkhandschoenen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5