incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Heckenfee herkomst

Ilex meserveae Heckenfee herkomst

Hulst Heckenfee kopen

De prachtige Hulst Heckenfee

Heckenfee is Duits voor “hagenfee”, en deze prachtige Hulst maakt haar naam zeker waar. Met haar donkergroene bladeren, talrijke knalrode besjes en dichte groei is deze struik een heuse fee onder de haagplanten.

De Latijnse naam voor de Hulst Heckenfee is Ilex meserveae Heckenfee.

De naam “Ilex” is afgeleid van het Latijnse “quercus Ilex”, wat “Steeneik” betekent. De bladeren van de Ilex meserveae lijken namelijk van vorm enigszins op die van de Steeneik.

In Nederland is deze Hulst haagplant echter beter bekend als de blauwe Hulst of de Amerikaanse Hulst, doordat de bladeren van de Ilex meserveae een groenblauwe kleur hebben. De Hulst Heckenfee komt van nature voor in verschillende Europese landen. Hierdoor is deze haagplant uitermate geschikt voor ons klimaat met frisse winters en warme zomers. De Ilex meserveae wordt dan ook veel gezien als struik in het wild, in bossen met eiken- en beukenbomen.

De gebruiken van de Hulst

Voor de Romeinen was de Ilex meserveae van groot belang. In de winter, wanneer de dagen kort en donker waren, versierden ze hun huizen met Hulsttakken. De Hulstplant staat erom bekend groenblijvend te zijn, en daardoor is de struik jaarrond het symbool van het leven. De Romeinen brachten kleur en vrolijkheid in de straten met de glanzende, donkergroene takken van de Hulsthaag. Zij noemden hun winterfeest “Ilex Saturnalia”.

Tegenwoordig wordt de Hulst Heckenfee ook veel gebruikt tijdens de kerstdagen; zijn donkergroene, glimmende bladeren en gezellige, knalrode bessen fleuren menig kerststuk op.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5