incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Princess standplaats

Ilex meserveae Blue Princess standplaats

Hulst Blue Princess kopen

De Ilex meserveae Blue Princess groeit erg goed in ons klimaat met hete zomers en koude winters. De Hulststruik vindt haar oorsprong namelijk in West- en Zuid-Europa. De Hulst is winterhard en wintergroen en zorgt daarom gedurende het hele jaar voor een gezellige, warmgekleurde opvulling in uw tuin.

De Blue Princess Hulst heeft het liefst een standplaats in de (volle) zon, maar groeit ook prima in de halfschaduw. De tuinplant prefereert een enigszins windbeschutte plek; daarmee voorkomt u eventuele lelijke plekken met lelijk gekleurde bladeren in de Ilex.

Deze Ilex meserveae houdt van een normale, vochtige bodem die bij voorkeur rijk is aan humus. U kunt de bodem verbeteren door compost of een soortgelijke meststof toe te voegen.

Wanneer de Blue Princess een groeiplaats heeft waar ze goed groeit, verpoot haar dan niet meer of indien nodig zo min mogelijk; de Hulst blijft het liefst op haar vaste standplaats staan.

Deze blauwe Hulst kan ongeveer 1,5 tot 2 meter groot worden. Uitzonderingen van 4 meter zijn bekend, maar zeldzaam. Doordat de struik erg compact groeit en makkelijk in het onderhoud is, waaronder ook snoeien, is ze zeer geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Vanwege haar prachtige, chique uitstraling is de struik ook in parken veel te zien.

Door de sterke eigenschappen als langzamere en compactere groei dan de Blue Prince Hulst en dichte takkenstructuur en doordat het een vrouwelijke Hulstplant met de knalrode bessen is, is de Ilex meserveae Blue Princess een zeer geliefde haagplant.

Door haar verbluffende verschijning wordt deze Hulst daarnaast ook veel als solitair gebruikt. De Blue Princess is erg geschikt voor vormsnoei, aangezien deze Hulst zeer snoeiverdraagzaam is.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5