incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Princess snoeien

Ilex meserveae Blue Princess snoeien

Huls Blue Princess kopen

Het snoeien van een plant bevordert de vertakking in deze plant. Wanneer een tak namelijk wordt gesnoeid, stopt de groei aan het uiteinde van deze tak. De plant zoekt vervolgens naar nieuwe groeimogelijkheden, waardoor nieuwe scheuten ontstaan. Deze scheuten betekenen een betere vertakking en daarmee leidt snoeien tot een dichtere structuur van de plant. Dit is wenselijk wanneer u de Hulst als haagplant gebruikt.

De Ilexplant is een zeer snoeiverdraagzame haagplant. Aangezien de Blue Princess langzaam groeit, is jaarlijks eenmalig snoeien voldoende.

De beste periode om te snoeien is in het voorjaar. In de daaropvolgende voorjaarsgroei worden de nieuwe uitlopers voller en sterker.

Een tweede snoeibeurt van de Hulst Blue Princess, in de maand september, is mogelijk, maar vanwege haar langzame groei raden wij het niet aan. Bijkomend nadeel van de tweede snoei is dat de Ilex meserveae Blue Princess dan in het najaar minder bessen zal dragen.

Het is belangrijk om altijd goed gereedschap te gebruiken bij het snoeien van de Blue Princess Hulst. Het beste draagt u bij het snoeien van de Hulst dikke tuinhandschoenen, in verband met dat de bladeren stekelig kunnen zijn. U kunt de Hulst snoeien met een snoeischaar of elektrische schaar. Dikkere takken aan de struik kunt u eventueel met een snoeizaag of takkenschaar verwijderen.

Zorg ervoor dat uw gereedschap altijd schoon en scherp is, om snoeiwonden eventuele ziekten te voorkomen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5