incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Princess planten

Ilex meserveae Blue Princess planten

Hulst Blue Princess kopen

Het is raadzaam de Ilex Blue Princess daags na ontvangst in de grond te planten. Als dit niet lukt, zet de Hulst dan op een windbeschutte plek. De wortels van de struik zullen dan niet uitdrogen. Wij adviseren u niet langer dan 3 tot 4 dagen te wachten met het inplanten van de Hulst.

De in pot gekweekte Ilex meserveae kan in principe jaarrond geplant worden. Een Hulstplant, die met kluit vanuit het land geleverd wordt, kunt u het beste in de periode van midden september tot eind april inplanten. Plant niet tijdens strenge vorst, extreme hitte of langdurige regenval.

Als de Hulst in pot gekweekt is, schuif dan voor het planten voorzichtig de pot van de kluit af. Zorg ervoor dat de kluit en de wortels niet breken. Wanneer uw Blue Princess een net om haar kluit heeft, dan kunt u dit net er bij het inplanten omheen laten zitten. Eventueel kunt u het net aan de bovenkant open snijden en aan de zijkanten naar beneden drukken. Het net zal uiteindelijk in de grond wegrotten.

Let bij het inplanten van de Hulst Blue Princess op de standplaats; ze houdt er niet van om verplant te worden. Het liefst staat deze Ilex op een enigszins windbeschutte, zonnige plek of in de halfschaduw.

Graaf op de gewenste groeiplaats een gat dat ongeveer 5 centimeter groter is dan de kluit van de Hulst en schep de grond goed los. Wij van Gardline raden aan om een meststof aan de bodem toe te voegen, bij voorkeur een organische voedingstof. Hierdoor krijgt de nieuwe struik na het planten meteen voldoende voeding. Pas op dat u de wortels niet aan teveel meststof blootstelt; hierdoor kunnen wortels verbranden. Ons advies hierin is: graaf een gat, voeg de meststof toe en spit het in het gat om.

Als u een Hulsthaag van de Blauwe Hulst wilt poten, graaf dan een lange sleuf en span er een touw langs. Zo kunt u deze Ilex meserveae Blue Princess in een strakke, rechte rij poten. Verdeel de planten over de sleuf en plant ze vervolgens in het gat. Schep vervolgens het gat dicht en stamp de aarde zachtjes aan.

Geef de Amerikaanse Hulst vervolgens voldoende water. Zorg er in de eerste maanden voor dat er geen onkruid om de tuinplant groeit; dit kan groei belemmeren.

Goed gereedschap voor het planten van de planten zijn een scherpe schop, een hark, een waterslang met sproeier en werkhandschoenen. Dit maakt het inplanten voor het menselijk lichaam aangenamer.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5