incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Princess herkomst

Ilex meserveae Blue Princess herkomst

Hulst Blue Princess kopen

De Hulst Blue Princess kent de Latijnse naam Ilex meserveae Blue Princess. In Europese landen is de Ilex meserveae ook bekend als de Amerikaanse Hulst of de Blauwe Hulst. Deze Hulstsoort dankt haar naam aan de prachtige, groenblauwe kleur van het blad.

Het Latijnse woord Ilex is afgeleid van “Quercus Ilex”, wat Latijns is voor “Steeneik”. De bladeren van de Steeneik lijken qua vorm namelijk enigszins op die van de Hulst.

Ilexplanten komen van nature voor in de BeNeLux, Duitsland en omringende Europese landen. Vandaar dat de struik erg goed in ons klimaat met warme zomers en koude winters gedijt. De Hulst komt ook in het wild voor, vooral in bossen met Beuken- en Eikenbomen.

De Hulst kent een veelzijdige geschiedenis.

Voor de Romeinen was de Blauwe Hulst een hele belangrijke struik. Als de winterse dagen koud en donker waren, versierden de Romeinen hun huizen en andere bezittingen met de takken van de Ilex. Dit winterfeest was ter ere van Saturnus en heette Ilex Saturnalia.

Daarnaast gebruikten de Romeinen de Hulst om als haag te planten. Op deze manier zouden heksen en bliksem op afstand gehouden worden en zou het gebruik ervan geluk brengen. Ondertussen is overigens wetenschappelijk bewezen dat de bladnerven van de Hulstplant als een soort bliksemafleider fungeren.

De Hulst is een bladhoudende struik en blijft dus jaarrond prachtig (blauw)groen. Dat is de reden dat de Hulstplant ook bekend staat als symbool voor het leven.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5