incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Princess bemesten

Ilex meserveae Blue Princess bemesten

Hulst Blue Princess kopen

Net zoals de meeste Hulstplanten is ook de Blue Princess-variant niet veeleisend als het om de grondsoort gaat; de Ilex meserveae Blue Princess groeit in iedere normale, voedzame grond. Desalniettemin groeit deze Hulst nog beter in een bodem die rijk is aan humus. Bladeren worden dan dieper van kleur en de struik is beter resistent tegen ziektes. Het is daarom raadzaam af en toe compost, tuinturf of koemestkorrel aan de bodem toe te voegen.

Een jaarlijkse bemesting van de Blauwe Hulst is verstandig. Bij voorkeur gebruikt u een organische meststof, denk hierbij aan compost, tuinturf of koemestkorrels. Deze hebben allen een langwerkende samenstelling, zodat de bodem van de Hulst voor een lange periode voldoende voeding bezit. Wij raden aan de Ilex meserveae in het voorjaar te bemesten, zodat de nieuwe uitlopers voorzien worden van deze nieuwe energie en sterker en vitaler worden.

Het bemesten van de Blue Princess is gemakkelijk. U strooit de mestkorrels of compost op de grond om de Hulst. Wanneer u een Hulsthaag heeft, strooi de meststof dan aan beide kanten van de heg. Vervolgens harkt u de bemesting in de bodem en geeft u de struik voldoende water, zodat de bemesting goed in de bodem kan trekken. Zorg er wel voor dat er geen bemesting op bladeren van de Hulst blijven liggen; het blad kan verbranden.

Zorg ervoor dat uw Hulst Blue Princess altijd voldoende water krijgt. Met name tijdens hete, droge dagen is het belangrijk deze Blauwe Hulst royaal van water te voorzien. Geef de struiken tijdens hele zonnige dagen alleen ’s ochtends of ’s avonds water. Zo voorkomt u dat het loof verbrandt.

Om bevriezing van de wortels en de aanhechting van takken te voorkomen, kunt u in het najaar een mulchlaag onder de struiken aanbrengen. Dit kunt u doen door bladeren die in de herfst van bomen zijn gewaaid onder de Blue Princess Hulst te leggen.

Bovendien wordt de bodem door het mulch rijker aan humus, wat bijdraagt aan een voedzamere grond.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5