incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Prince snoeien

Ilex meserveae Blue Prince snoeien

Hulst Blue Prince kopen

De Hulst Blue Prince verdraagt snoeien zeer goed. Als u de Hulst iets te rigoureus heeft gesnoeid, is er geen reden tot paniek. De Hulstplant groeit na verloop van een aantal jaren weer volledig uit.

Een regelmatige goede snoeibeurt zorgt ervoor dat de Ilex dichter en compacter wordt. De reden dat een struik dichter wordt na een aantal snoeibeurten is dat de bestaande groei door de snoei wordt gestopt. De plant wil echter doorgroeien en creëert daardoor nieuwe uitlopers. Door deze nieuwe uitlopers wordt de tuinplant dichter, voller.

Het is raadzaam de Hulst minstens 1 keer per jaar te snoeien. Wanneer u een Hulsthaag heeft of de plant in een vorm snoeit, raden wij u aan de struik 2 keer per jaar te snoeien. De vormen blijven dan strak en de plant wordt mooi vol en krijgt een dichtere, vollere structuur.

Snoei de eerste keer in het voorjaar, het liefst in mei, maar sowieso voor de langste dag van het jaar. Snoei vervolgens aan het eind van de zomer nog een keer, snoei dan de nieuwe scheuten terug. De strakke vorm blijft dan behouden.

De Blue Prince Hulst heeft stekelige bladeren. Daarom adviseren wij tuinhandschoenen te dragen bij het snoeien, zodat de struik u niet steekt.

U kunt de Ilex Blue Prince snoeien met een snoeischaar of elektrische schaar. Dikkere takken kunnen verwijderd worden met een snoeizaag of takkenschaar. Zorg er altijd voor dat uw gereedschap scherp en schoon is, zodat snoeiwonden en eventuele ziekten voorkomen worden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5