incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Prince planten

Ilex meserveae Blue Prince planten

Hulst Blue Prince kopen

Wij adviseren u de Ilex meserveae Blue Prince een dag na leveren te planten. Mocht u daar niet tot toe in staat zijn, zet de struik dan op een windbeschutte plek. Hierdoor voorkomt u uitdroging van de wortels. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het inplanten van de Hulst, tuinplanten kunnen niet te lang zonder water en voeding.

De Hulst Blue Prince die in pot gekweekt is, kan in principe gedurende het hele jaar geplant worden. Als uw Hulst met kluit in het land is gekweekt, dan kunt u de plant van september tot eind april poten. Let erop dat u niet tijdens extreme vorst of hitte of tijdens een langdurige natte periode inplant.

Verwijder voordat u de in pot gekweekte tuinplant gaat poten de pot voorzichtig van de kluit. Schuif de pot er rustig af, zodat kluit en wortels niet breken. Als er een net om de kluit van uw struik zit, laat deze er dan omheen zitten. Het net zal in de bodem verrotten.

Aangezien de Hulst niet graag verplaatst wordt, zodra hij eenmaal een goede groeiplaats heeft, raden wij u aan goed na te denken over de standplaats van deze Blue Prince. Het beste plant u de struik op een zonnige, enigszins windbeschutte plek.

Graaf met een schop een gat op de gewenste plek. Zorg ervoor dat de kuil minstens 5 centimeter ruimer is dan de kluit van deze Blauwe Hulst.

Strooi eventueel potgrond of een organische meststof in de grond, zodat de bodem vol voeding zit. Omdat de Hulst van een humusrijke bodem houdt, kan compost aan de grond worden toegevoegd. Van belang is dat de meststof goed door de grond wordt gespit, om zodoende mogelijke verbranding van de wortels te voorkomen.

Wanneer u een Hulsthaag van de Blue Prince wilt planten, dan raden wij aan een lange sleuf te graven. Span vervolgens een touw langs de sleuf, zodat u de Ilex in een strakke rij kunt poten. Zet vervolgens de struiken in het gat en poot ze in de grond. Schep de kuil dicht tot circa 5 centimeter boven de kluit. Stamp de grond lichtjes aan en geef de Hulst Blue Prince voldoende water.

Onkruid belemmert de groei van jonge planten; verwijder daarom onkruid dat om de Blue Prince groeit en geef de Ilex vooral de eerste maanden voldoende water.

Graag wijzen wij u op het positieve effect van goed gereedschap. Zowel voor de plant als voor uw eigen lichaam zijn bijvoorbeeld een scherpe spade, een hark, een waterslang en werkhandschoenen een meerwaarde. Vanwege het stekelige blad raden wij het gebruik van werkhandschoenen zeker aan.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5