incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Prince herkomst

Ilex meserveae Blue Prince herkomst

Hulst Blue Prince kopen

De Latijnse naam van de Hulst Blue Prince luidt Ilex meserveae Blue Prince. In het Westen is deze Hulst ook bekend onder de algemene naam Amerikaanse Hulst of Blauwe Hulst, aangezien de bladeren van deze wintergroene tuinplant een donkere, groenblauwe kleur hebben.

De Latijnse naam is afgeleid van “Quercus Ilex”, wat “Steeneik” betekent. Het blad van de Ilex heeft gelijkenissen met dat van de Steeneik.

Van nature komt de Hulst voor in Europa, in onder meer Nederland, Duitsland, België, etc. De struik groeit daarom zeer goed in ons klimaat. Vaak zien we de Hulst in het wild, in bossen met Eiken of Beuken.

Het gebruik van de Hulst is zeer divers.

Voor de Romeinen was de Hulst een zeer belangrijke struik. Als het tijdens de winter koud en donker was, versierden de Romeinen ter ere van Saturnus alle huizen met de takken van de Ilex. De glanzende, groenblauwe bladeren fleurden de straten en huizen op. De Romeinen noemden dit bijzondere midwinterfeest Ilex Saturnalia.

Ook geloofden de Romeinen dat bliksem en heksen op afstand van je huis werden gehouden door Hulstplanten in de buurt van je woning te planten. In de tussentijd is het overigens bewezen dat de nerven van een Hulstblad inderdaad als een soort bliksemafleider fungeren en de struik en zijn directe omgeving voor blikseminslag beschermen. Tevens werden Hulstplanten als haag om het huis geplant, omdat men dacht dat dit geluk bracht.

In Europa is de Ilex ook bekend als de Christendoorn. Volgens een Christelijke legende ontkiemde zich namelijk onder de voetstappen van Jezus een Hulstplant. Het stekelige blad symboliseert de doornenkroon en de donkerrode bes staat voor het bloed; samen voorspelden ze het lijden van Jezus.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5