incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Prince bemesten

Ilex meserveae Blue Prince bemesten

Hulst Blue Prince kopen

In principe groeit de Ilex meserveae Blue Prince in iedere normale, voedzame bodem. De struik groeit echter beter wanneer hij af en toe bemesting krijgt. Omdat de Hulst Blue Prince van een humusrijke bodem houdt, raden wij u aan de meststof hierop af te stemmen. Het beste kunt u een organische meststof als compost of koemestkorrels gebruiken. Een positieve eigenschap van een organische bemesting is dat het een langdurige werkende samenstelling heeft. Vaak is een eenmalige bemesting per jaar voldoende.

Wij adviseren u de struik in het voorjaar te bemesten; hierdoor worden nieuwe uitlopers voller van kleur, maar ook vitaler en sterker. Strooi de voedingstof om de plant. Wanneer u een Hulsthaag van de Blue Prince heeft, strooi het dan aan weerszijden van de heg. Hark de voedingstof vervolgens in de grond en verwijder het van de onderste bladeren van de struik. Zo voorkomt u verbranding van bladeren.

Geef de Hulst Blue Prince vervolgens voldoende water, zodat de meststof goed in de bodem intrekt.

In de herfst en winter kun u een mulchlaag onder de Hulst aanbrengen, om de wortels en aanhechting van de takken tegen bevriezing te beschermen. Een mulchlaag maakt u door bladeren, die van bomen afgewaaid zijn, onder de struiken te leggen. Hierdoor wordt de bodem rijker aan humus en dus voedzamer.

Wanneer een tuinplant een goede, voedzame bodem heeft, is deze minder snel vatbaar voor ziektes en plagen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5