incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Maid snoeien

Ilex meserveae Blue Maid snoeien

Ilex meserveae Blue Maid kopen

Door de Ilex meserveae Blue Maid te snoeien, wordt de groei aan het uiteinde van een Hulsttak gestopt. Hierdoor moet de struik op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden, waardoor nieuwe scheuten op de takken ontstaan. Deze vertakking leidt tot een dichtere structuur in de Hulstplant. Snoeien heeft met name een gunstig effect wanneer u de Blue Maid als haagplant of als vorm geknipte tuinplant heeft geplant. Zoals toegelicht, krijgt de Hulstplant na de snoeibeurt immers een dichtere structuur.

Wij raden u aan de Hulsthaag minstens 1 keer per jaar te snoeien, het liefst zelfs 2 keer. De beste periode om te snoeien is in het voorjaar. In de daaropvolgende voorjaarsgroei worden de nieuwe uitlopers voller en sterker.

Een tweede snoeibeurt van de Hulst Blue Maid in de maand september, is mogelijk, maar vanwege haar langzame groei raden wij het niet aan. Bijkomend nadeel van de tweede snoei is dat de Ilex meserveae Blue Maid dan in het najaar minder bessen zal dragen.

Als uw Blue Maid kale plekken heeft of al wat ouder is, dan is het raadzaam de plant in het voorjaar fors terug te snoeien. Doordat de Hulst zeer snoei verdraagzaam is, zal hij gedurende de daaropvolgende jaren weer uitlopen.

De Hulst Blue Maid leent zich tevens erg goed voor het snoeien in allerlei vormen. Zijn trage groei van circa 20 centimeter per jaar en goede snoeiverdraagzaamheid maken van de Ilex Blue Maid een geschikte vorm geknipte tuinplant. 

Het is belangrijk om altijd goed gereedschap te gebruiken bij het snoeien van de Blue Maid Hulst. Het beste draagt u bij het snoeien van de Hulst dikke tuinhandschoenen, in verband met dat de bladeren stekelig kunnen zijn. U kunt de Hulst snoeien met een snoeischaar of elektrische schaar. Dikkere takken aan de struik kunt u eventueel met een snoeizaag of takkenschaar verwijderen.

Zorg ervoor dat uw gereedschap altijd schoon en scherp is, om snoeiwonden eventuele ziekten te voorkomen

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5