incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Maid planten

Ilex meserveae Blue Maid planten

Ilex meserveae Blue Maid kopen

Je kunt ervoor kiezen om de Ilex meservae Blue Maid aan te planten als haagplant, maar ook solitair of in groepjes geeft de Ilex jouw tuin een mooie en stijlvolle uitstraling. Doordat snoei zo goed wordt verdragen door de hulst ‘Blue Maid’ kan de haagplant eenvoudig tot een strakke, formele haag worden gevormd.

De Hulst Blue Mais groeit op bijna elke grondsoort tot een sterke en gezonde haagplant uit. De heester is een makkelijke plant, hierdoor kan iedereen de Ilex Blue Maid gemakkelijk  onderhouden. Na de aanplant kan het wel enkele snoeibeurten duren voor een haag van Ilex meservae Blue Maid helemaal compact en dicht is. De haagplant geeft uw tuin een enigszins mooie uitstraling en schept een warme sfeer waarin u zich helemaal thuis kunt voelen.

Wij adviseren je de Ilex Blue Maid  daags na levering in de grond te planten, zodat de wortels niet uitdrogen en weer voldoende voeding kunnen opnemen. Ben je niet in staat om de struik een dag na levering te planten? Zet de Hulst dan op een windbeschutte plek om uitdroging te voorkomen. Wacht niet langer dan 2 tot 3 dagen met het inplanten.

Een Amerikaanse Hulst, die met kluit in het land gekweekt is, kan van midden september tot eind april geplant worden. Als de Hulst Blue Maid in pot gekweekt is, dan kan hij gedurende het hele jaar gepoot worden. Van belang is dat u, na het inplanten in het voorjaar, voldoende water aan de Hulst geeft.

Wij raden u af om de Hulst tijdens extreme weersomstandigheden te planten, zoals strenge vorst, langdurige regen of extreme hitte.

Als er een net om de kluit van uw Hulst zit, laat dit er dan gewoon omheen zitten zodra u de plant gaat planten. Eventueel wordt het net aan de bovenzijde (gedeeltelijk) open gesneden en vervolgens aan de zijkanten van de kluit naar beneden gedrukt. Het net zal in de bodem verrotten en wortels groeien er gewoon doorheen. Wanneer uw Hulst in pot geleverd is, verwijder de pot dan voorzichtig en zorg dat de kluit en wortels niet afbreken.

Let bij het inplanten van de Hulst Blue Maid op zijn gewenste standplaats, bij voorkeur in de middagzon of anders in de zon of halfschaduw.

Graaf vervolgens met een schep op de gewenste plek een gat. Wij raden je aan een gat te graven dat minstens 5 centimeter groter is dan de kluit van uw Ilex meserveae Blue Maid.

Wanneer je een Ilex Blue Maid wilt planten, adviseren wij een langere sleuf te graven en hier vervolgens een touw langs te spannen. Zo kunt u de struiken in een mooie, rechte rij poten.

Voeg eventueel potgrond of een organische meststof als compost aan de bodem toe, zodat de Blauwe Hulst voldoende voeding krijgt. Let erop dat u de meststof goed door de grond mengt; aanraking van de kluit van de Hulst met een overmatige grote hoeveelheid meststof kan leiden tot verbranding van de wortelen. 

Besproei de Hulst Blue Maid de eerste maanden met voldoende water, met name na het inplanten en tijdens de drogere zomermaanden. Verwijder eveneens onkruid dat om de struiken groeit; onkruid kan de groei van de jonge planten belemmeren.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5