incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Maid blad

Ilex meserveae Blue Maid blad

Ilex meserveae Blue Maid kopen

Het blad van deze Ilex meserveae Blue Maid heeft een mooie, blauwgroene kleur en een schitterende glans. Vanwege de kleur van de bladeren noemen we dit type Ilex meserveae ook wel de blauwe hulst. Deze haagplant is blad houdend en dus het hele jaar door blauwgroen.

Door de sterke eigenschappen als langzamere en compactere takkenstructuur en knalrode bessen, is de Ilex meserveae Blue Maid een zeer geliefde haagplant. Die stekelige bladeren van de Ilex meserveae Blue Maid hebben een groot voordeel, namelijk dat een volgroeide Ilex haag zo compact is dat deze ondoordringbaar is. Plant je een hulst haag rondom jouw tuin, dan hou je ongewenste dieren en indringers mooi op afstand. 

Kies bij de aankoop van de hulst wel voor de juiste plantgrootte, want het kan een aantal jaar duren voordat kleine hulst haagplanten een ondoordringbare en inbraak werende haag vormen. Lees hierover onze tips onder de juiste plantgrootte kiezen voor haagplanten.

De Ilex meserveae Blue Maid is een vrouwelijke hulstsoort die in de nazomer mooie, rode bessen ontwikkelt. Dit in tegenstelling tot de mannelijke hulstsoorten. Die besjes blijven bijna de hele winter hangen en zorgt voor een fijne aanblik. En tijdens de donkere decembermaand kun je de besjes leuk verwerken in een kerststukje. Pas op, voor mensen en de meeste dieren zijn de besjes giftig, echter voor vogels niet

In vergelijking met verschillende Hulstplanten is de Hulst Blue Maid een hele compacte en volle struik. Mede door deze eigenschap en door de glanzende groene bladeren en knalrode vruchten in het najaar is de Blue Maid een populaire plant en wordt zij veel als haagplant gebruikt.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5