incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Angel snoeien

Ilex meserveae Blue Angel snoeien

Hulst Blue Angel kopen

Door de Ilex meserveae te snoeien, wordt de groei aan het uiteinde van een Hulsttak gestopt. Hierdoor moet de struik op zoek naar nieuwe groeimogelijkheden, waardoor nieuwe scheuten op de takken ontstaan. Deze vertakking leidt tot een dichtere structuur in de Hulstplant. Snoeien heeft met name een gunstig effect wanneer u de Blue Angel als haagplant of als vormgeknipte tuinplant heeft geplant. Zoals toegelicht, krijgt de Hulstplant na de snoeibeurt immers een dichtere structuur.

Wij raden u aan de Hulsthaag minstens 1 keer per jaar te snoeien, het liefst zelfs 2 keer. Snoei de blijvendgroene struik in het voorjaar, in de periode begin tot halverwege mei, voor de eerste keer. Daarna snoeit u de struik nogmaals in de maand september.

Als uw Blue Angel Hulst kale plekken heeft of al wat ouder is, dan is het raadzaam de plant in het voorjaar fors terug te snoeien. Doordat de Hulst zeer snoeiverdraagzaam is, zal hij gedurende de daaropvolgende jaren weer uitlopen.

De Hulst Blue Angel leent zich tevens erg goed voor het snoeien in allerlei vormen. Zijn trage groei van circa 20 centimeter per jaar en goede snoeiverdraagzaamheid maken van de Ilex Blue Angel een geschikte vormgeknipte tuinplant. Om de vormen strak te houden, raden wij aan de vormgeknipte tuinplant eveneens minstens 2 keer per jaar te snoeien.

Gebruik bij het snoeien van uw Blauwe Hulst altijd goed gereedschap. Het beste snoeit u de Ilex meserveae met een (elektrische) heggenschaar. Dikkere takken kunt u eventueel met een takkenschaar of snoeizaag verwijderen. Maak uw gereedschap vooraf altijd goed schoon en zorg ervoor dat de schaar scherp is. Zo voorkomt u snoeiwonden en eventuele ziektes of infecties.

Daarnaast raden wij aan dikke tuinhandschoenen te dragen, aangezien de bladeren van de Amerikaanse Hulst stekelig zijn.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5