incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ilex meserveae Blue Angel planten

Ilex meserveae Blue Angel planten

Hulst Blue Angel kopen

Plant de Ilex Blue Angel daags na levering in de grond, zodat de wortels niet uitdrogen en weer voldoende voeding kunnen opnemen. Bent u niet in staat om de struik een dag na levering te planten? Zet de Hulst dan op een windbeschutte plek om uitdroging te voorkomen. Wacht niet langer dan 2 tot 3 dagen met het inplanten.

Een Amerikaanse Hulst, die met kluit in het land gekweekt is, kan van midden september tot eind april geplant worden. Als de Hulst Blue Angel in pot gekweekt is, dan kan hij gedurende het hele jaar gepoot worden. Van belang is dat u, na het inplanten in het voorjaar, voldoende water aan de Hulst geeft.

Wij raden u af om de Hulst tijdens extreme weersomstandigheden te planten, zoals strenge vorst, langdurige regen of extreme hitte.

Als er een net om de kluit van uw Hulst zit, laat dit er dan gewoon omheen zitten zodra u de plant gaat planten. Eventueel wordt het net aan de bovenzijde (gedeeltelijk) open gesneden en vervolgens aan de zijkanten van de kluit naar beneden gedrukt. Het net zal in de bodem verrotten en wortels groeien er gewoon doorheen. Wanneer uw Hulst in pot geleverd is, verwijder de pot dan voorzichtig en zorg dat de kluit en wortels niet afbreken.

Let bij het inplanten van de Hulst Blue Angel op zijn gewenste standplaats; bij voorkeur in de middagzon of anders in de zon of halfschaduw.

Graaf vervolgens met een schep op de gewenste plek een gat. Wij raden u aan een gat te graven dat minstens 5 centimeter groter is dan de kluit van uw Ilex meserveae Blue Angel.

Wanneer u een Hulsthaag van Ilex Blue Angel wilt planten, adviseren wij een langere sleuf te graven en hier vervolgens een touw langs te spannen. Zo kunt u de struiken in een mooie, rechte rij poten.

Voeg eventueel potgrond of een organische meststof als compost aan de bodem toe, zodat de Blauwe Hulst voldoende voeding krijgt. Let erop dat u de meststof goed door de grond mengt; aanraking van de kluit van de Hulst met een overmatige grote hoeveelheid meststof kan leiden tot verbranding van de wortelen. Verdeel vervolgens de Ilex over de sleuf en plant ze in het gat. Gooi het gat dicht met aarde en stamp de aarde zachtjes aan. Geef de struiken tot slot voldoende water.

Besproei de Hulst Blue Angel de eerste maanden met voldoende water, met name na het inplanten en tijdens de drogere zomermaanden. Verwijder eveneens onkruid dat om de struiken groeit; onkruid kan de groei van de jonge planten belemmeren.

Wij adviseren om ten behoeve van het inplanten van de Hulst Blue Angel goed gereedschap te gebruiken, zoals een scherpe schop, hark en een waterslang. Vanwege zijn stekelige bladeren raden wij ook het dragen van werkhandschoenen aan.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5