incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Hoe leid ik een Klimop?

Hoe leid ik een Klimop?

Ierse Klimop kopen

De Hedera Hibernica of ook wel Ierse Klimop genoemd,  moet een beetje geholpen worden om goed langs en door het gaaspaneel  of schutting te kunnen groeien. Een verdeling van de takken is belangrijk. Eerst leidt u de langere takken omhoog, zodat deze klimplant een mooie hoogte gaan bereiken. Daarna gaat u de vertakkingen wat meer naar de zijkanten leiden. Hierdoor kunt u de takken naar eventueel ontstane gaten sturen. De klimop zal voornamelijk in de hoogte gaan, normaal gesproken waar al takken te vinden zijn. 

Door de takken te vlechten kunt u ze in de gewenste richting op een schutting of gaaspaneel leiden. Om de takjes te goed te binden kunt u gebruik maken van een speciale band of bindbuis. Gebruik nooit touw, draad of tiewraps, want deze snijden in het hout als de takken dikker worden.

Een Klimophaag is kortom een ideale haag, zowel voor de grotere als de kleinere tuin, zolang mensen er maar wat aandacht eraan willen besteden. Op tijd onderhoud plegen is belangrijk. U krijgt er dan een bladhoudende, dichte haag voor terug waarvan u veel beschutting en privacy mag verwachten.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5