incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Hedera hibernica standplaats

Hedera hibernica standplaats

Ierse Klimop Hedera kopen

Alle grondsoorten zijn geschikt voor de Ierse klimop, maar de voorkeur van de plant gaat uit naar licht vochtige grond, die waterdoorlatend en humus- en voedselrijk is. De Hedera hibernica is een veelzijdige plant die ook zeer goed als bodembedekker gebruikt kan worden voor in de tuin. De  klimop staat het liefst in halfschaduw, maar kan ook goed schaduw en zon verdragen.

Deze snelgroeiende klimop groeit moeiteloos 30 tot 60 cm. per jaar in de hoogte tegen elk hek, schutting of ander raamwerk. Qua hoogte is 5 meter zo’n beetje het maximum. De snelgroeiende klimop vormt al snel een mooie zichtdichte haag 

De snelgroeiende klimop tegen een muur omhoog laten groeien kan ook, maar bedenk daarbij wel dat de plant stevig vastgroeit en niet goed meer van de muur af te halen is. Niet zo’n probleem als je de klimop altijd laat zitten, maar bij verwijderen van de Hedera haag zal de muur met wortelresten er niet meer zo fraai uitzien.

De Hedera Hibernica is winterhard, groenblijvend en heeft mooie sterke bladeren. Een Klimop haag biedt veel privacy. En in de winter bent u verzekerd van een mooie, groene haag.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5