incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Hedera hibernica planten

Hedera hibernica planten

Ierse klimp kopen

De Hedera Hibernica is een makkelijke plant, dat betekent dat ze op vrijwel iedere tuingrond groeit. Gebruik bij het aanplanten aanplantgrond of meststoffen om de inworteling en startgroei te bevorderen. De Ierse Klimop  groeit op een plek in de schaduw, halfschaduw en een plek in de volle zon. Het zijn dan ook makkelijke en sterke klimplanten die bestand zijn tegen korte periodes van droogte. 

De Hedera Hibernica moet wel een beetje geholpen worden om goed langs een schutting of  door het gaaspaneel te kunnen groeien. Een verdeling van de takken is belangrijk. Je leidt de langere takken eerst omhoog, zo kan de Ierse klimplant een mooie hoogte gaan bereiken. Daarna ga je de vertakkingen van de hibernica wat meer naar de zijkanten leiden. Hierdoor kun je de takken naar eventueel ontstane gaten sturen. De klimop zal voornamelijk in de hoogte gaan, normaal gesproken waar al takken te vinden zijn. 

Door de takken te vlechten kun je ze in de gewenste richting op een schutting of gaaspaneel leiden. Om de takjes te goed te binden kun je gebruik maken van een speciale band of bindbuis. Gebruik nooit touw, draad of tiewraps, want deze snijden in het hout als de takken dikker worden.

Een Klimophaag is kortom een ideale haag, zowel voor de grotere als de kleinere tuin. Op tijd onderhoud plegen is wel belangrijk. Je krijgt er dan een mooie groene, bladhoudende en dichte privacy haag voor terug.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5