incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Hedera hibernica haag

Hedera hibernica haag

Ierse Klimop Hedera kopen

De Ierse klimop is een mooie compacte groene klimplant die heel geschikt is voor een smalle haag. Voor kleinere tuinen kan ook erg interessant zijn om de Ierse klimop als haag te planten. Maar natuurlijk ook voor in de grotere tuinen is de Ierse klimop een welkome plant. De Hedera Hibernica behoort tot de groenblijvende haagplanten en verliest dan ook nooit zijn bladeren. 

Twee keer per jaar snoeien is dan ook zeker aan te raden. De Ierse klimop zal zijn compacte vorm anders verliezen en er rommelig uit gaan zien. Bovendien ontstaat dan het risico dat Ierse klimop andere planten zal gaan overgroeien. In principe kun je gedurende het hele jaar de klimop snoeien. Wij raden je wel af om gedurende vorstperiodes in de winter te snoeien. De beste tijdstippen van snoei zijn in het voorjaar, in april en mei na de eerste groei en in het najaar, Augustus, September zodat de klimop nog kan herstellen van de snoeibeurt voordat de  winter invalt.

De Klimop heeft vooral in het begin ondersteuning nodig. Wordt de klimop tegen een gaaswand geplaatst dan moeten de scheuten met de hand gevlochten worden. Doe dit zowel in de hoogte als in de breedte. Leg de klimop nieuwe scheuten aan tijdens het groeiseizoen, dan vlecht je ze opnieuw in. Na anderhalf jaar zal het gaashek bijna helemaal begroeid zijn.

De groenblijvende Ierse klimplant is verder een hele makkelijke plantensoort die op vrijwel elke standplaats groeit. Een plekje in de volle zon of (half) schaduw kan allebei, alleen natte grond vindt de Ierse klimop niet zo fijn. De Hedere Hibernica is verder een sterke en winterharde plant. 

Voordelen van de Hedere Hibenica – Ierse klimop zijn:

  • Snelgroeiende compacte klimop die snel gewenste hoogte bereikt
  • De Hedera Hibernica stelt weinig eisen aan de standplaats en is winterhard
  • Groenblijvende klimplant
  • Heel makkelijk te snoeien, kan op ieder moment in het jaar

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5