incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Haagplant soorten

Haagplant soorten

De soort plant van jouw gewenste haag kan zeer divers zijn. Dit is de reden dat Gardline een ruim assortiment haagplanten heeft samengesteld. Zo kun je jouw meest geschikte en geliefde tuinplant voor je haag vinden.

Omdat de aandachtspunten en de sterke eigenschappen van de verschillende haagplanten variëren, lichten wij je hieronder graag de planten toe. Bijvoorbeeld de bladhoudendheid, de winterhardheid, de standplaats, de eventuele bloei en het onderhoud van de planten worden kort en bondig weergegeven.

Coniferenhagen

Gardline heeft een brede selectie conifeer haagplanten, zoals de Levensboom (Thuja), de Venijnboom (Taxus) en de Cipres (Chamaecyparis).

Wat een conifeer zo geliefd maakt, is dat deze haagplant zeer vorstbestendig en groenblijvend is en een dichte begroeiing heeft. Hierdoor kun je tijdens alle seizoenen genieten van een zichtdichte erfafscheiding door één van deze haag soorten. Tevens draagt het geringe eisenpakket wat betreft de standplaats en het onderhoud eraan bij dat de conifeer een zeer populaire haagplant soort is.

In ons assortiment kun je de volgende conifeersoorten kopen:

Coniferenhaag - Taxushaag | Gardline

Laurierhagen

Ook heeft Gardline een fantastisch assortiment Laurieren. Net zoals de conifeer is de Laurier haagplant zeer geliefd.

De meeste Lauriersoorten zijn winterhard; ze bieden het hele jaar een dichte, groene beschutting. Van een aantal Laurier soorten is het blad glanzend en variërend van helder groen tot een elegante, donkergroene kleur. Sommige Laurierkersen staan in het voorjaar in bloei en lopen dan vol met lieflijke, witte bloempjes. De standplaats van de Laurier varieert; kijk hier naar voordat je kiest welke Laurier je koopt.

Je kunt de volgende Laurieren kopen in onze webshop:

Laurierhaag - Prunus haag | Gardline

Buxushaag

Eén van de meest bekende haagplanten is de Buxus - in het Latijn Buxus sempervirens. Deze klassieke haagplant staat bekend om haar dichte vertakking met de kleine, felgroene blaadjes. De Buxus groeit langzaam en gedijt zowel in de zon als in de schaduw erg goed. Als het op het onderhoud van de haagplant aankomt, is het eisenpakket gering. De Buxus is zeer snoeiverdraagzaam; de struik kan als een heel strakke vormgeknipte haag gehouden worden.

Wilt je graag een strakke, dichte haag? Dan is de Buxus een goede keuze, voor zowel kleine als grote tuinen.

Buxushaag - Dichte groenblijvende haag | Gardline

Hulsthagen

Een haagplant die steeds vaker gezien wordt, is de Hulst.

De Hulst komt van nature voor in koudere Europese landen en is daarom uitermate geschikt in ons klimaat met koude winters en warme zomers. Hulsthagen zijn meestal bladhoudend met een dichte takkenstructuur. De plant heeft prachtig glanzende bladeren met een diepe, donkergroene kleur. In het voorjaar groeien er aan de vrouwelijke Hulstsoorten knalrode besjes. Een haag van de Hulst zorgt gegarandeerd het hele jaar door voor een elegante, chique erfafscheiding.

Het assortiment Hulst haagplanten van Gardline bestaat uit:

Hulsthaag - Ilex haag | Gardline

Beukenhagen

Een andere klassieke haagplant is de Beuk. In vele tuinen, zowel in de stad als op het platteland, worden Beukenhagen geplant. De Beuk zorgt voor afwisseling in je tuin; in de zomer ziet deze haagsoort er heel anders uit dan in de winter. Dat maakt deze haagplant zo bijzonder.

In het voorjaar en in de zomer heeft de Beukenhaag haar groeiende, bloeiende en frisse kleur, waarna de bladeren in de winter verkleuren naar verdord bruin of soms vallen ze eraf. In het voorjaar worden deze vervangen door nieuwe bladeren.

Je kunt de volgende Beuken bestellen in onze webshop:

Beukenhaag - Haag van de Fagus en Carpinus planten | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5