incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica herkomst

Fagus sylvatica herkomst

Groene Beuk Fagus sylvatica kopen

De Groene beuk ook wel Fagus Sylvatica genoemd,  is al zeker sinds de laatste ijstijd een inheemse soort in Europa. Er wordt verteld dat de beuk zonder enige hulp van de mens zich nooit zo goed zou kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van de landbouw zou zeer nauw samenhangen met de opkomst van de beuk. Om ruimte te maken voor landbouw werden namelijk allerlei andere bomen gekapt en zag de beuk zijn kans om hun plek in te nemen.  

De beukhaag is al eeuwenlang een zeer geliefde plantensoort en nog langer al als haagplant. Dat bewijst al dat de beukhaag een veelzijdige plant is. De Fagus Sylvatica heeft hij veel te bieden, daarom zien de mensen deze mooie beukhaag al die jaren na zijn ontstaan nog steeds graag aangeplant.

De Fagus sylvatica is geen wintergroene haagplant, maar het blad blijft wél aan de haag hangen, het verdort alleen. U zit dus het hele jaar door beschut in uw tuin, wat voor de meeste mensen wel een prettig idee is. Ook kan de groene beuk, omdat het een inheemse plant is, in de meeste bodems wel worden geplant, alleen niet in een al te natte grond of kleibodem.

De groene beuk is geschikt om zeer lage tot hele hoge hagen mee te creëren en staat prachtig in zowel een kleine tuin als een enorm park. De Fagus sylvatica is natuurlijk niet alleen mooi in een haag, maar kan ook uitstekend in solitaire plant geplant worden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5