incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica Atropunicea standplaats

Fagus sylvatica Atropunicea standplaats

Rode Beuk Fagus sylvatica Atropunicea kopen

De Rode Beukhaag oftewel Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ groeit het beste op een goed doorlatende bodem. Op een nattere grond zoals zware klei vindt deze tuinplant minder fijn.  De Rode Beuk groeit op bijna iedere (zand)grond, maar niet op erg natte en/of kleiige gronden. De winterharde beukenhaag staat graag in de zon of halfschaduw.

De rode beukenhaag kan het hele jaar door geplant worden, maar meestal wordt dit gedaan in de herfst en winter. De reden hiervoor is dat u in deze periode planten kunt kopen uit de volle grond. Deze worden niet geleverd in een pot maar met een blote wortel of kluit. In verband met het in rust gaan is dit de beste periode om te planten. Hierdoor is er tevens minder uitvalkans bij de beukhaag. De rustfase is namelijk van het van het najaar tot en met het voorjaar Gedurende een vorstperiode is het planten van een haagbeuk niet mogelijk.

Onderhoud van de Rode Beuk

De Rode beuk groeit zo’n ca. 40 cm. per jaar en is hiermee een redelijk snelle groeier. Daarom is het van belang de beukenhaag zo’n twee keer per jaar de snoeien. Doe dit het liefst rond de langste dag van het jaar, 21 juni en aan het einde van de zomer. En dan bij voorkeur in de avond of op een bewolkte dag om schade aan het blad door verbranding te voorkomen.

Tuintip:

Gebruik voor het snoeien van de beukhaag Fagus sylvatica Atropunicea een scherpe, schone (elektrische) heggenschaar, om snoeiwonden te voorkomen. Snoei dikkere takken van de haag met een snoeizaag of takkenschaar. Tevens is het raadzaam handschoenen te gebruiken en na het snoeien uw handen te wassen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5