incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica Atropunicea planten

Fagus sylvatica Atropunicea planten

Rode Beuk Fagus sylvatica Atropunicea kopen

Wanneer plant je de Fagus sylvatica Antropunicea ?

Een beukenhaag planten vanuit de volle grond (met blote wortel) kan vanaf half/eind oktober tot en met begin/half april. Dit is de beste periode om te planten, in verband met het ‘in rust gaan’ van de planten. Hierdoor is er tevens minder uitvalkans bij de Rode Beuk. Van het najaar tot en met het voorjaar zijnde planten namelijk in rustfase en kunnen de beukplanten geplant en gerooid worden. Gedurende een vorstperiode is het planten van een beukenhaag niet mogelijk.

beukhaag met kluit, in pot of met blote wortels?

Planten met blote wortel moeten niet te lang droog staan. Hetzelfde geldt voor planten met kluit, alhoewel u het plantmoment nog uit kunt stellen door de kluiten vochtig te houden. Bij planten met pot is de urgentie het laagst, maar in alle gevallen raden wij u aan: plan het plantmoment zo kort mogelijk na het arriveren van de planten. 

De Rode Beuk met blote wortels moeten zo snel mogelijk ingeplant worden. Zij kunnen namelijk nergens hun voedingsstoffen vandaan halen. De beukhaag kan in de aangeleverde doos makkelijk beschadigen als je ze te lang buiten de grond houdt. Beukhagen met een kluit kun je het beste ook zo snel mogelijk planten na levering. Als dit niet lukt, zet ze dan tijdelijk op een windbeschutte plek. De wortel van de haagbeuk droogt hierdoor niet uit. Voor haagbeuken in een pot geldt dat ze prima nog een paar weken kunnen wachten. Zolang ze genoeg water krijgen, houden ze het wel vol.

De beukhaag is niet veeleisend en kan zowel in zon als in halfschaduw geplant worden. De Fagus sylvatica Atropunicea verdraagt langdurige natte grond niet erg goed. Wees erop attent dat de meststoffen goed door de grond zijn gemengd. Zorg er tevens voor dat het gat groot genoeg blijft om de haagbeuk te planten.

Tips voor het planten van de Fagus sylvatica Atropunicea

  • Laat zoals net aangegeven de wortels van de planten niet uitdrogen wanneer u de planten ontvangt. 
  • Zet de planten uit de zon op een windbeschutte plek 
  • Spoel de wortels niet uit zet de bundels dus niet in het water, als u dit doet spoelt u de schimmels (Mycorrhiza) van de wortels. 
  • Maak de grond onder de gleuf goed los. De grond dient open en luchtig zijn. 
  • Voor extra voeding kunt u DCM vivimus, toevoegen. Hierdoor slaan de planten sneller aan en is er minder uitvalkans.
  • Bij zonnig weer dient u op te letten dat de wortels van de beukplanten niet uitdrogen. Door hier rekening mee te houden zorgt u voor een optimale groei van uw beukenhaag.
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5