incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica Atropunicea herkomst

Fagus sylvatica Atropunicea herkomst

Rode Beuk Fagus sylvatica Atropunicea kopen

De Rode beuk ook wel Fagus Sylvatica Atropunicea genoemd,  is al zeker sinds de laatste ijstijd een inheemse soort in Europa. Er wordt verteld dat de beuk zonder enige hulp van de mens zich nooit zo goed zou kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van de landbouw zou zeer nauw samenhangen met de opkomst van de beuk. Om ruimte te maken voor landbouw werden namelijk allerlei andere bomen gekapt en zag de beuk zijn kans om hun plek in te nemen.  

De beukhaag is al eeuwenlang een zeer geliefde plantensoort en nog langer al als haagplant. Dat bewijst al dat de beukhaag een veelzijdige plant is. De Fagus Sylvatica Atropunicea heeft hij veel te bieden, daarom zien de mensen deze mooie beukhaag al die jaren na zijn ontstaan nog steeds graag aangeplant.

Als de blaadjes van de Fagus sylvatica  Atropunicea uitkomen zijn ze eerste lichtgroen, waarna ze langzaam donkerder worden. In de herfst kleuren ze bruin, maar ze blijven hangen tot in het voorjaar. Een haag van Beuk zal dus het hele jaar beschutting bieden, wat de veelzijdigheid van een Beukenhaag compleet maakt

De Rode beuk is geschikt om zeer lage tot hele hoge hagen mee te creëren en staat prachtig in zowel een kleine tuin als een enorm park. De Fagus sylvatica Atropunicea is natuurlijk niet alleen mooi in een haag, maar kan ook uitstekend in solitaire plant geplant worden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5